ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Στην περιοχή Zuidas του Άμστερνταμ η νέα έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Στην επιχειρηματική περιοχή Zuidas του Άμστερνταμ θα εγκατασταθεί η νέα έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Η πρόταση της ολλανδικής κυβέρνησης έγινε αποδεκτή το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο συνεδρίασε έκτακτα την Τετάρτη προκειμένου να εξετάσει το θέμα.
Η νέα έδρα του ΕΜΑ πρέπει να είναι λειτουργική έως τον Μάρτιο του 2019, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατά τη συνάντηση στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, το συμβούλιο ψήφισε την αναθεωρημένη προσφορά της ολλανδικής κυβέρνησης σχετικά με τους νέους μόνιμους χώρους του ΕΜΑ στην επιχειρηματική περιοχή Zuidas.
Ενέκρινε την κοινοποίηση στην αρμόδια για τον προϋπολογισμό αρχή της πρόθεσης της EMA να μεταβεί στο νέο κτίριο.
Οι ολλανδικές αρχές ανέλαβαν τη δέσμευση να δημιουργήσουν νέες και κατάλληλα προσαρμοσμένες μόνιμες εγκαταστάσεις, οι οποίες αναμένεται να καλύψουν πλήρως τις ειδικές ανάγκες του ΕΜΑ. Διαβεβαίωσε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού πως το
κτίριο θα είναι έτοιμο έως τις 15 Νοεμβρίου 2019.
Το θέμα είχε συζητηθεί και στις 6 Φεβρουαρίου, όταν και αποσαφηνίστηκαν από τη διοίκηση του ΕΜΑ τα εκκρεμή τεχνικά και οικονομικά ζητήματα.
Έπειτα από την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών, ο Οργανισμός αναμένει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες την έγκριση των οικονομικών του υπηρεσιών, προκειμένου να προχωρήσει στη σύμβαση για το νέο κτίριο.

Πηγή: iatronet