ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ξεκινά η διαδικασία στη Βουλή για τη Novartis

Επίσημα ξεκινά από τη νέα εβδομάδα η διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Δουλειά πιάνει επίσημα την ερχόμενη Δευτέρα η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την πολύκροτη υπόθεση.

Κατά την πρώτη ημέρα τα μέλη φαίνεται πως θα απασχοληθούν με την εκλογή του προεδρείου, με τον Θεόδωρο Δρίτσα να θεωρείται ο πιο πιθανός πρόεδρος.


Αν και κοινοβουλευτική επιτροπή, θα διαθέτει όλες εκείνες τις αρμοδιότητες που θα θυμίζουν δικαστήριο καθώς θα έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πρωτοδικών, όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση και θα μπορεί να αναθέτει σε εισαγγελέα πλημμελειοδικών, ή εφετών, την διενέργεια ειδικότερων πράξεων σχετικών με το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Στις πρώτες συνεδριάσεις την επιτροπή αναμένεται να απασχολήσουν θέματα που σχετίζονται κυρίως με το αν ένα αδίκημα έχει διαγραφεί ή όχι.

Στα φώτα της δημοσιότητας ή όχι
Πάντως η έναρξη των διαδικασιών αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού όλα τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν στα μέλη της Επιτροπής και στη διαδικασία που θα ακολουθήσουν για τα πολιτικά πρόσωπα.

Ωστόσο η διαδικασία είναι πιθανό να είναι μυστική, με βάση όσα είναι γνωστά ως τώρα, αν και υπάρχουν εμπλεκόμενοι που έχουν ζητήσει να είναι όλα ανοικτά.

Άλλωστε πολλοί θεωρούν πως η υπόθεση Novartis ακριβώς επειδή δημοσιοποιήθηκε γρήγορα και κυρίως για πολιτικούς λόγους, δεν έχουν συλλεγεί όλα εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να ενοχοποιήσουν τον οποιονδήποτε.

Δεν είναι τυχαίο πως συνεχίζονται κανονικά οι “επιδρομές” σε γραφεία και φορείς προκειμένου να βρεθούν στοιχεία. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως και το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχισθούν οι αιφνιδιαστικές “επισκέψεις” σε διάφορους φορείς και οργανισμούς ώστε να βρεθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα δέσουν την υπόθεση Novartis αλλά και όχι μόνο αυτή…


Πηγή : healthreport