ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έρχεται στα φαρμακεία το ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι!

Προ των πυλών των φαρμακειών φαίνεται ότι βρίσκεται το ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι, αφού οι ερευνητές κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που καθυστερούσαν την ανάπτυξή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, οι αρχικές δοκιμές έδειξαν ότι η ταμπλέτα, που πρέπει να λαμβάνεται μια φορά την ημέρα, είναι ασφαλής και αποτελεσματική.

Το νέο χάπι είναι γνωστό με τα αρχικά της χημικής του ένωσης DMAU (dimethandrolone undecanoate) και, όπως τα περισσότερα γυναικεία αντισυλληπτικά περιέχει έναν συνδυασμό από ορμόνες – ένα ανδρογόνο όπως η τεστοστερόνη και μια προγεστίνη.


«Το DMAU αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προόδου στην ανάπτυξη ενός ανδρικού χαπιού που θα λαμβάνεται ημερησίως» δηλώνει η Στέφανι Πέιτζ, καθηγήτριας ιατρικής στο Πανεπιστήμιου της Ουάσινγκτον, που συμμετέχει στη μελέτη. Όπως εξηγεί, η ομάδα της κατάφερε να ξεπεράσει πολλά σημαντικά προβλήματα που προκαλούσαν κατά το δοκιμαστικό στάδιο παλαιότερες εκδοχές του χαπιού, όπως την τάση της τεστοστερόνης να προκαλεί ερεθισμό στο συκώτι. Επίσης, επειδή η παλαιότερη φόρμουλα των χαπιών επέτρεπε την γρήγορη απόρριψή τους από το ανδρικό σώμα, οι άνδρες θα έπρεπε να λαμβάνουν το χάπι δύο φορές την ημέρα. Και αυτό το πρόβλημα έχει όμως λυθεί με την προσθήκη ενδεκανοϊκής τεστοστερόνης, η οποία καθυστερεί την απόρριψη της ορμόνης από το σώμα. Έτσι η λήψη του χαπιού μία φορά ημερησίως θα είναι πλέον αρκετή.


Πηγή : iatronea