ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έτοιμο το νομοσχέδιο για το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ

Προς δημοσιοποίηση βαίνει το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και καιρό είχε αναθέσει σε ειδική επιτροπή το σχεδιασμό ενός νέου φορέα που θα αντικαταστήσει το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η επιτροπή αφού ολοκλήρωση τις προτάσεις της, παρέδωσε το πόρισμα στον υπουργό Υγείας ο οποίος και θα προχωρήσει άμεσα στη θεσμοθέτηση των αλλαγών.


Ο νέος φορέας πάντως θα ονομάζεται Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και φυσικά δε θα θυμίζει σε τίποτε το παλαιό ΚΕΕΛΠΝΟ.

Άλλωστε και οι τελευταίες αποκαλύψεις στη Βουλή για τον τρόπο που λειτουργούσε επί σειρά ετών το ΚΕΕΛΠΝΟ καθιστά επιτακτική την ανάγκη των αλλαγών, υποστηρίζει η ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Ο νέος φορέας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, έχει το πράσινο φως και του Μεγάρου Μαξίμου, λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές , αφού είχαν γίνει και σχετικές συσκέψεις για την άμεση προώθηση των αλλαγών.

Το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ πάντως θα αναπτύξει συνεργασίες με πολλούς φορείς, όπως Υγειονομικές Περιφέρειες, Σχολές όπως η ΕΣΔΥ, αλλά και άλλους φορείς ώστε να υπάρχει ένας γενικός συντονισμός σε θέματα δημόσιας υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, έχει διαβεβαιώσει ότι με τις αλλαγές δε θα κινδυνέψουν οι θέσεις εργασίας, ενώ εάν στο νέο σχεδιάγραμμα υπάρχουν θέσεις που δε χρειάζονται, οι εργαζόμενοι θα αξιοποιηθούν αλλού.

Πηγή : healthreport