ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έρχονται οι συνταγές φαρμάκων χωρίς…χαρτί! Πώς θα παίρνουν τα φάρμακα οι ασθενείς

Ψηφιακές αναμένεται να είναι άμεσα όλες οι συνταγές φαρμάκων μετά την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας που προβλέπει ουσιαστικά τη θεσμοθέτηση των ψηφιακών συνταγών αλλά και των παραπεμπτικών.

Γεγονός που σημαίνει πως σύντομα οι ασθενείς δε θα χρειάζεται να κουβαλούν συνταγές, να χρειάζονται εγκρίσεις ή οτιδήποτε άλλο προβλέπεται σήμερα με τις έντυπες συνταγές καθώς θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους μόνο με το όνομά τους.
Άλλωστε η τροπολογία που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για την ιατρική κάνναβη, αναφέρει ότι σύντομα θα υπάρχει δυνατότητα για άυλη συνταγή ή άυλο παραπεμπτικό, αφού σύντομα η διαδικασία αναμένεται να ψηφιοποιηθεί.
Ο υπουργός Υγείας αναμένεται σύντομα να εκδώσει υπουργική απόφαση για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας αλλά και τον τρόπο που οι ασθενείς θα μπορούν να παίρνουν τα φάρμακά τους.
Πως θα παίρνουν τα φάρμακά τους οι ασθενείς
Με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, σύντομα οι ασθενείς θα πηγαίνουν στο γιατρό τους παίρνοντας ουσιαστικά σε πρώτη φάση τουλάχιστον μόνο έναν αριθμό.
Η διαδικασία που θα ακολουθείται θα θυμίζει τα αεροπορικά εισιτήρια, αφού ο αριθμός της συνταγής θα είναι καταχωρημένος και θα μπορεί να εντοπίζεται στα φαρμακεία.
Να σημειωθεί πάντως πως η φαρμακοποιοί όπως έχουν εκφραστεί διά του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, έχουν ακόμη αντιρρήσεις για την ετοιμότητα του συστήματος.
Σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα πάντως ο ασθενής πιθανότατα δε θα χρειάζεται καν τον αριθμό για τη συνταγή του, καθώς τα φάρμακά του θα είναι καταχωρημένα στον όνομά του και στον φάκελό του.

Πηγή: healthreport