Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

Την Πέμπτη κρίνεται το μέλλον της Προανακριτικής

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Για την αρμοδιότητα της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis, να προχωρήσει σε διερεύνηση ή όχι λόγω παραγραφής των ενδεχόμενων αδικημάτων, αναμένεται να αποφανθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Εάν τελικά αποφασιστεί πως η Επιτροπή δεν έχει τη σχετική αρμοδιότητα, τότε η υπόθεση θα κλείσει κοινοβουλευτικά και η δικογραφία θα επιστρέψει στη Δικαιοσύνη. Αυτή, εξάλλου, έχει φανεί πως είναι η πρόθεση των κυβερνητικών βουλευτών. Αυτό σημαίνει ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμο το σχετικό πόρισμα το οποίο θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.
Άλλωστε, τόσο η αντιπολίτευση όσο και τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην ειδική Επιτροπή. Η επίμαχη συνεδρίαση για το μέλλον της Προανακριτικής έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης.
Στην τελευταία συνεδρίασή τους, πάντως, τα μέλη της ειδικής Επιτροπής ζήτησαν παράταση των εργασιών της αφού αναγνώστηκαν οι επιστολές των 9 πολιτικών που αρνούνται να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της πλειοψηφίας, καθώς και οι δύο νέες δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για την αγορά αντιγριπικών εμβολίων και αντιιϊκών φαρμάκων.

Πηγή: Virus