ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κόστος 100 εκατ. δολαρίων προβλέπει η Glaxo από το Brexit

H δαπάνη της εταιρείας λόγω της αποχώρησης θα είναι περίπου 70 εκατομμύρια λίρες τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια.

Σημαντικές είναι οι δαπάνες που θα προκύψουν από την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Αγγλίας, η Glaxo. Δημοσίευμα του Βloomberg αναφέρει ότι η δική της δαπάνη λόγω αυτής της εξέλιξης θα είναι περίπου 70 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 98 εκατομμύρια δολάρια, τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, καθώς ο μεγαλύτερος φαρμακευτικός οίκος της Βρετανίας θα επιδιώξει να διατηρήσει μια σταθερή προσφορά προϊόντων σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο.


Η Glaxo αναμένει μεταγενέστερες πρόσθετες δαπάνες ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων λιρών ανά έτος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο, η οποία κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για μία από τις πιο λεπτομερείς καταγραφές των δυνητικών εξόδων της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση από οποιαδήποτε εταιρεία μέχρι σήμερα. Οι δαπάνες της Glaxo συνδέονται με την επανεξέταση των φαρμάκων, τη μεταφορά των αδειών κυκλοφορίας, την αλλαγή των αδειών παρασκευής κ.λ.π.

"Η πραγματοποίηση αυτών των αναγκαίων αλλά πολύπλοκων αλλαγών μέχρι το Μάρτιο του 2019 θα είναι φιλόδοξη και ενδεχομένως αποδιοργανωτική βραχυπρόθεσμα", ανέφερε η Glaxo στην ετήσια έκθεση. "Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε μια ομαλή μεταβατική περίοδο προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις δυσκολίες."

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα άλλες παγκόσμιες φαρμακοβιομηχανίες, όπως η Johnson & Johnson ή η AstraZeneca Plc προβλέπουν ενδεχομένως νέα εμπόδια σε εμπορικό επίπεδο γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσουν νέα οικονομικά βάρη μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Βρετανία τον Μάρτιο του 2019.

Η Johnson & Johnson εκτιμούσε τον Δεκέμβριο ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μέχρι και 50.000 πρόσθετες δοκιμές των προϊόντων της σε ετήσια βάση με κόστος σχεδόν 1 εκατομμυρίου λιρών εάν δεν υπάρχει αμοιβαία αναγνώριση των δοκιμών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.


Πηγή : iatronet