ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Εξαγορά από τη Roche με 1,7 δις!

Η ελβετική βιοφαρμακευτική εταιρεία Roche ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εξαγοράσει τον αμερικανικό όμιλο Ignyta, έναντι 1,7 δις δολάρια. Στόχος των Ελβετών είναι το πλούσιο ερευνητικό χαρτοφυλάκιο των Αμερικανικών σε αντικαρκινικές θεραπείες.
Η Ignyta με έδρα το Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια επικεντρώνεται στην ιατρική ακριβείας (precision medicine), δηλαδή, αναζητεί τρόπους να αναγνωρίσει και να θεραπεύσει ασθενείς με καρκίνους, που φέρουν συγκεκριμένες, σπάνιες μεταλλάξειςογκογονιδίων.
Το κορυφαίο μόριο, που έχει ανακαλύψει, φέρει την ονομασία entrectinib και αναπτύσσεται για να αντιμετωπίσει σπάνιους καρκίνους του πνεύμονα. Αυτή την περίοδο το φάρμακο, που χορηγείται από το στόμα και όχι ενέσιμα, δοκιμάζεται σε κλινική μελέτη φάσης ΙΙ.
Τα μέχρι σήμερα δεδομένα από τις δοκιμές δείχνουν ότι η χορήγηση του φαρμάκου προσφέρει ανταπόκριση στο 78% των ασθενών και μέσο χρονικό διάστημα ελεύθερο νόσου περίπου 30 μήνες!
«Ο καρκίνος είναι μία εξαιρετικά πολύπλοκη νόσος και αρκετοί ασθενείς υποφέρουν από μεταλλάξεις, που είναι δύσκολο να ανιχνευτούν και να αντιμετωπιστούν. Η συμφωνία με την Ignyta θα ενισχύσει τη στρατηγική μας να αναπτύσσουμε εξατομικευμένες θεραπείες στην ογκολογία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche, Daniel O’Day.
Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Πηγή: Virus