ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ιδρύεται γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα

Συμφωνία για την ίδρυση Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Αθήνα υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος και η Διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Δρ Zsuzsanna Jakab στη Γενεύη την Τετάρτη.

Με τη συμφωνία αυτή, η συνεργασία του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και του Γραφείου του ΠΟΥ Ευρώπης αναβαθμίζεται σημαντικά. Παράλληλα η τεχνογνωσία του ΠΟΥ στην εκπόνηση και εφαρμογή πολιτικών δημόσιας υγείας στις πολιτικές καθολικής κάλυψης με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή υγείας είναι σημαντικοί παράγοντες που βοηθούν στο σχεδιασμό στη νομοθέτηση και στην υλοποίηση των πολιτικών υγείας στη χώρα μας. Η δημιουργία του γραφείου του Οργανισμού στην Αθήνα θα ενισχύσει και θα αναβαθμίσει αυτή τη διαδικασία.


Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας «η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το υψηλό επίπεδο συνεργασία με τον ΠΟΥ μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για αυξημένο ρόλο του γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή και με διευρυμένο θεματικό περιεχόμενο».

Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι η εμπειρία της Ελλάδας και οι πρότυπες πρακτικές της για κάλυψη των αναγκών υγείας προσφύγων, μεταναστών κι άλλων ευάλωτων ομάδων μπορούν να ενισχύσουν την τεχνογνωσία του ΠΟΥ τη συναντίληψη και τις κοινές δράσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.


Πηγή : weekihealth