ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Περικοπή “μαμούθ” σε φαρμακοποιό

“Εγκεφαλικό” πήγε να πάθει ένας φαρμακοποιός που διατηρεί φαρμακείο στην Κομοτηνή, όταν αντίκρισε ένα mail που του είχε στείλει ο ΕΟΠΥΥ. Με αυτό τον ενημέρωνε για το ύψος της περικοπής για το μήνα Ιούλη.

Κρατηθείτε… Ο οργανισμός δεν του δικαιολογούσε το 45,53% των συνταγών που είχε καταχωρήσει συνολικά! Η περικοπή αφορούσε σε σκευάσματα ειδικής διατροφής που χορήγησε σε καρκινοπαθή.


Βέβαιος πως η συνταγή δεν είχε πρόβλημα διότι την είχε τριπλοτσεκάρει, ο επαγγελματίας κάλεσε στο τηλέφωνο το τοπικό ΠΕΔI για να ζητήσει εξηγήσεις. Η απάντηση που πήρε τον άφησε… άναυδο.

“Η κατά τ’ άλλα ευγενική υπάλληλος μου λέει ότι έγινε περικοπή επειδή ο ασφαλισμένος απεβίωσε μετά από 15 μέρες και επομένως δεν τα πήρε όλα τα σκευάσματα” αναφέρει ο φαρμακοποιός. Σύμφωνα με την ίδια επικοινωνία, η περικοπή δεν έγινε από την Κομοτηνή αλλά απευθείας από τα κεντρικά του Οργανισμού στην Αθήνα.

“Τι θα πρέπει να κάνουμε; Να κόβουμε τον ασφαλισμένο άμα την βγάζει κι αυτόν τον μήνα; Μήπως να παίρνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τηλέφωνο να ελέγχουμε αν οι πελάτες μας είναι εν ζωή; Τι πράγματα είναι αυτά ρε παιδιά;” αναρωτιέται αγανακτισμένος ο φαρμακοποιός.

“Όλη αυτή η ιστορία έχει παράλληλη πορεία με την απαγόρευση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να εισπράττουμε την οποία προκύπτουσα διαφορά από προϊόντα που η τιμή αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ είναι μικρότερη από την λιανική τιμή τους” προσθέτει, ενώ εγκαλεί για θράσος, υποκρισία και τακτικισμό την ηγεσία του Οργανισμού.


Πηγή : virus