ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Σε ισχύ το νέο συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων!

Αναρτήθηκε το συμπληρωματικό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων (κατεβάστε το από εδώ), το οποίο περιλαμβάνει τις οικειοθελείς μειώσεις τιμών που έγιναν από τις εταιρείες. Πρόκειται για περίπου 160 φάρμακα, οι μειωμένες τιμές των οποίων ισχύουν ήδη, με την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία, τις Ιδιωτικές Κλινικές, τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς και τα φαρμακεία!
Φαίνεται πως το αίτημα του Π.Φ.Σ. να προβλεφθεί χρονικό διάστημα 2 μηνών από την έκδοση της υπουργικής απόφασης μέχρι και την ισχύ του, προκειμένου να προλάβουν οι φαρμακοποιοί να διαθέσουν το απόθεμά τους, δεν ελήφθη υπόψη, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο "συμπληρωματικό" δελτίο.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, στη χονδρική και νοσοκομειακή τιμή δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, στη λιανική τιμή έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογών ΦΠΑ ήτοι 6% ή 13% ανά περίπτωση. Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, το φάρμακο θα πωλείται σε λιανική τιμή μειωμένη κατά 1,89% για συντελεστή 6% και κατά 3,54% για συντελεστή 13%.