ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έκτακτη συνάντηση Προέδρου ΕΟΠΥΥ με τον υπ.Υγείας για την αιφνίδια διάλυση του ΕΟΠΥΥ!

Τα σκαλιά του υπουργείου Υγείας ανέβηκε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Mε έναν βαρύ κόμπο στο λαιμό ανέβηκε τα σκαλιά του υπουργείου υγείας ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, στενό φίλο του αν.υπουργού Π. Πολάκη, Τάκη Γεωργακόπουλο.


Οι δύο άνδρες που αιφνιδιάστηκαν πλήρως από την υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ, έσπευσαν στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στο τετ α τετ, όπως σημειώνουν έγκυρες πληροφορίες , η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιχειρηματολόγησε υπέρ της αυτοτέλειας του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι με τις αλλαγές που προωθήθηκαν αιφνιδίως με το Προεδρικό Διάταγμα, η Διοίκηση καθίσταται διακοσμητική.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες εξέφρασαν στον Ανδρέα Ξανθό τη δυσαρέσκειά τους, καθώς δεν γνώριζαν τίποτε απολύτως για την υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ ενώ δε ζητήθηκε ούτε η γνώμη τους.

Πάντως όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές , οΑνδρέας Ξανθός μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Γιαννόπουλο, σχεδίαζαν εδώ και καιρό τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο από την Πέμπτη οπότε και αποκαλύφθηκε το θέμα, οι πιέσεις στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, είναι έντονες καθώς πολλοί διαφωνούν με την κατάργηση της αυτοτέλειας του ΕΟΠΥΥ. 


Αλλαγές μετά από πιέσεις

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναμένεται να εξετάσει τις θέσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη και του Αντιπροέδρου Τάκη Γεωργακόπουλο.

Έγκυρες πληροφορίες σημειώνουν ότι ασκήθηκαν έντονες πιέσεις από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Γιαννόπουλο και τον αν. Γενικό Γραμματέα Σταμάτη Βαρδαρό που παραβρέθηκαν στη συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ώστε να αλλάξουν κάποιες παράμετροι.

Τελικώς με βάση τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να γίνουν κάποιες αλλαγές και διευκρινήσεις κυρίως για να σωθεί η …τιμή του ΕΟΠΥΥ, χωρίς όμως οι αλλαγές αυτές να τροποποιούν κάτι επί της ουσίας.

Στο μεταξύ σύσσωμη η αντιπολίτευση στηλίτευσε την σμίκρυνση του ΕΟΠΥΥ ενώ ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter κάλεσε ουσιαστικά τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη «αν έχει τσίπα να παραιτηθεί».


Πηγή : healthreport