ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δυναμικά μπροστά για το ρόλο των φαρμακοποιών στην ΠΦΥ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Με κεντρικό στόχο την ανάδειξη του Φαρμακείου της κοινότητας ως πυρήνα ενημέρωσης του πληθυσμού για θέματα Δημόσιας Υγείας, ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης και τα μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου δίνουν το παρόν σε σημαντικές διοργανώσεις επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων και συλλόγων ασθενών.

Την ξεκάθαρη θέση ότι «το σύστημα υγείας στη χώρα μας πρέπει να είναι ασθενοκεντρικό και ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η φαρμακευτική ή ιατρική περίθαλψη του έλληνα ασθενή στην έκταση που αυτός τις χρειάζεται, με αξιοπρέπεια και με τέτοιον τρόπο ώστε γρήγορα και η υγεία του να αποκατασταθεί και η επιστροφή του στην παραγωγή να επανέλθει, διατύπωσε ο κ. Θεοδοσιάδης, στην ομιλία του στο 16th Annual HEALTHWORLD Conference που διοργάνωσε στην Αθήνα, στις 4 και 5 Οκτωβρίου, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.


Επίσης στις 11 Οκτωβρίου προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και του καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, συμμετείχε ως ομιλητής με θέμα «Γρίππη: νεώτερα δεδομένα».

Ο κ. Θεοδοσιάδης υπεραμύνθηκε του εμβολιασμού και αναφερόμενος στους πολέμιους του εμβολιασμού ανέφερε χαρακτηριστικά «εσείς μπορείτε να αυτοκτονήσετε, το παιδί σας όχι».

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του κ. Θεοδοσιάδη και στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος με τίτλο «Ο ρόλος του Φαρμακοποιού στο Γενικό Σχέδιο Υγείας Κύπρου».

Όμως οι φαρμακοποιοί δεν στήριξαν μόνο στα λόγια τη θέση ότι ο ασθενής πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο του συστήματος υγείας αλλά και με πράξεις. Έτσι, το μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ κ. Θανάσης Παπαθανάσης, παραβρέθηκε σε εκδήλωση για τις Ρευματικές Παθήσεις του Συλλόγου ΕΛΕΑΝΑ, όπου στον χαιρετισμό του είπε, μεταξύ άλλων, πώς τα φαρμακεία μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα ενημέρωσης για τις ρευματικές παθήσεις, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή εξέλιξη ενώ σε άλλη εκδήλωση του ΙΜΕΘΑ που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης, με σύνθημα «Η Θρόμβωση μπορεί να προληφθεί» ανέφερε πως το Φαρμακείο ως Πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συμμετέχει ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών με στόχο τη βελτίωση των δεικτών υγείας του πληθυσμού και την εξοικονόμηση πόρων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές!

Εξάλλου στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την επιδημική έξαρση της ιλαράς, παρέστη ο κ. Στέλιος Καλογερόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του ΠΦΣ, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της δωρεάν και απρόσκοπτης πρόσβασης όλων των πολιτών στα εμβόλια και την ανάγκη να θεραπευθούν όποια προβλήματα υπάρχουν στην εισαγωγή και διακίνηση των σκευασμάτων, τονίζοντας ότι λόγω της περιορισμένης επάρκειας, καθημερινά οι φαρμακοποιοί αγωνίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού σε εμβόλια για την ιλαρά.


Πηγή : dailypharmanews