ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Για ένα Σαββατοκύριακο «Το φαρμακείο στο... μικροσκόπιο» στο 17o PHARMA point στη Θεσσαλονίκη

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φαρμακοποιών όλης της χώρας θα γίνει το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη καθώς ξεκινούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» οι εργασίες του φαρμακευτικού συνεδρίου - έκθεσης PHARMA point που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για 17η χρονιά.

Το PHARMA point θα αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης για χιλιάδες φαρμακοποιούς και εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς από όλη την Ελλάδα, ενώ θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας.


Με κεντρικό μήνυμα "Το φαρμακείο στο... μικροσκόπιο", το 17ο PHARMA point επιδιώκει να "ερευνήσει" τις αλλαγές που παρατηρούνται στον χώρο του φαρμακείου, να "αναλύσει" τις συνέπειες και να αναζητήσει λύσεις. Το «παρών» στο συνέδριο θα δώσουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από τον χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:

Στρογγυλά τραπέζια

- «Τα εμβόλια στο… μικροσκόπιο»

- «Ηλεκτρονικό εμπόριο από τα φαρμακεία»

- «Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από τα φαρμακεία. Νέες προκλήσεις και προτάσεις»

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Διαχείριση ασθενών στο φαρμακείο» με θέματα που αφορούν την ημικρανία και την ξηροφθαλμία

Ενημερωτικές ομιλίες για θέματα επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος
Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ακόμη, στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 12:30, ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου μετά από 19 συνεχόμενα χρόνια που την τίμησε.

Τέλος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα λειτουργήσει έκθεση όπου οι εταιρείες-εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα για πιο ουσιαστική επαφή με χιλιάδες φαρμακοποιούς και συμμετοχή στην προσπάθεια τόνωσης της φαρμακευτικής αγοράς.

Στο μήνυμά του για το συνέδριο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης σημειώνει ότι «με κεντρικό θέμα του 17oυ PHARMA point “Το φαρμακείο στο… μικροσκόπιο”, στόχος του μεγαλύτερου φαρμακευτικού συνεδρίου – έκθεσης της Βόρειας Ελλάδας, είναι να εντρυφήσει στα καίρια θέματα που άπτονται του φαρμακείου, να αναλύσει τα νέα δεδομένα, να αναζητήσει λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει στα χρόνια των Μνημονίων και να «σχεδιάσει» το μέλλον του φαρμακευτικού επαγγέλματος.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επιχειρεί, για ακόμη μία χρονιά, να καλύψει μέσα από το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμά του τις ανάγκες για ενημέρωση των φαρμακοποιών σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις σε επαγγελματικά θέματα, αλλά και τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της Φαρμακευτικής Επιστήμης.

Στο πλαίσιο αυτό, το συνέδριό μας θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι ομιλητές από τον πανεπιστημιακό χώρο, την ιατρική κοινότητα και τη φαρμακευτική αγορά. Μέσα από την πλούσια θεματολογία του συνεδρίου μας θα βάλουμε στο… μικροσκόπιο το επίκαιρο θέμα των εμβολιασμών, τόσο λόγω εποχικότητας όσο και λόγω της πρόσφατης απόφασης του ΔΕΕ για τα εμβόλια, θα αναπτύξουμε το «ηλεκτρονικό εμπόριο από τα φαρμακεία», αναφερόμενοι στους προβληματισμούς που υπάρχουν και στο νομοθετικό πλαίσιο που το διέπει, και θα παρουσιάσουμε πολλά ακόμη επιστημονικά θέματα.

Ακόμη, για πρώτη φορά φέτος, ο Σύλλογός μας δίνει τον λόγο στους μελλοντικούς μας συναδέλφους, τους προπτυχιακούς φοιτητές της Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, την Aristotle Team of Pharmacy, να διοργανώσει μια ενότητα με θέματα της επιλογής του στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα».

Ο κ. Θεδοσιάδης καλεί όλους τους φαρμακοποιούς να συμμετέχουν στο συνέδριο καθώς, όπως τονίζει «ο Σύλλογός μας έχει αντιληφθεί όλα αυτά τα χρόνια που διοργανώνει το PHARMA point ότι το θεμέλιο για να πετύχει ένα συνέδριο είναι το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμά μου, αλλά η δική σας παρουσία είναι εκείνη που θα δομήσει τον ουσιαστικό διάλογο για θέματα της επικαιρότητας που αφορούν τον κλάδο μας και θα συμβάλλει στην αναζήτηση λύσεων στα προβλήματά μας».

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου είναι η NOVARTIS ενώ μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το DailyPharmaNews.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου στο www.pharmapoint.gr.


Πηγή : dailypharmanews