Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Στη «φάκα» 16 ελληνικές ιστοσελίδες για λαθρεμπόριο φαρμάκων! Μυστική επιχείρηση Ιnterpol και ΕΛΑΣ

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Επιχείρηση της Ιnterpol με τη συμμετοχή της ΕΛΑΣ με την επωνυμία Pagea X και στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου φαρμάκων μέσω του Διαδικτύου. Μέχρι στιγμής από τα στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει η εμπλοκή τουλάχιστον 16 ελληνικών ιστοσελίδων που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο φαρμάκων(δίχως ετικέτα) μεταξύ αυτών ευρείας κατανάλωσης, αποκομίζοντας τεράστια κέρδηκαι στερώντας εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο.
Επίσης επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των φαρμακοποιών σχετικά με το όργιο του λαθρεμπορίου φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης ή εξειδικευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων χρονίων παθήσεων. (Π.χ αντικαρκινικά) υψηλήςκόστους, με κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων για τους λαθρεμπόρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr από αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ που συμμετείχαν στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση, μαζί με 100 ακόμα χώρες, τα περισσότερα φάρμακα που εντοπίστηκαν να πωλούνται μέσω των συγκεκριμένων “σκοτεινών ιστοσελίδων” στο dark web, δεν αποτελούν απειλή για δημόσια υγεία, αφού πολλά από αυτά είναι ευρέως διαδεδομένα .
Η Interpol έχει προχωρήσει σε δεκάδες σχηματισμούς δικογραφιών αν και προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν κάποιος από τους διαχειριστές των 16 ελληνικών ιστοσελίδων διατηρούσε server και στην Ελλάδα.


Πηγή: healthreport