ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Στον «πάγο» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Υπουργός Υγείας, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι προς το παρόν το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί.

Η επανεμφάνιση των κρουσμάτων ιλαράς ενεργοποίησε τις υγειονομικές υπηρεσίες και σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, περίπου 1500 εμβολιασμοί κατά της νόσου έχουν γίνει σε καταυλισμούς Ρομά της Αττικής.

150 κρούσματα ιλαράς έχουν καταγραφεί από τις αρχές Μαΐου, ενώ παρατηρείται αύξηση του αριθμού, από τον Αύγουστο και μετά, με το 75% των κρουσμάτων να αφορά σε Ρομά.


Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλους τους δήμους στην Ελλάδα καθώς παρατηρείται έξαρση της νόσου.

Παρά την επανεμφάνιση ξεχασμένων ασθενειών και τη φαινομενική ενίσχυση των φωνών του αντιεμβολιαστικού κινήματος όμως, η Αριστοτέλους αποφάσισε να μην προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, προς το παρόν.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη θεσμοθέτηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, κατά το παράδειγμα της Ιταλίας και της Γαλλίας, ο κ. Ξανθός ανέφερε πως το θέμα τέθηκε προς εξέταση στην Επιτροπή Εμβολιασμού, όπως είχε αποκαλύψει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας .

«Η Επιτροπή κρίνει πως επί του παρόντος δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα. Αν όμως, παρακολουθώντας τα στοιχεία, κριθεί πως χρειάζεται περαιτέρω και αυστηρότερη παρέμβαση, θα το επανεξετάσουμε και θα το εφαρμόσουμε», προσέθεσε ο κ. Ξανθός.


Πηγή : virus