Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Εθνική υπόθεση η διεκδίκηση της έδρας του EMA!

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Μήνυμα ότι η διεκδίκηση της μεταφοράς της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην Ελλάδα πρέπει να είναι εθνική, υπεράνω των κομμάτων, έστειλαν από κοινού η πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης και περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών στο υπουργείο Εξωτερικών για την ελληνική υποψηφιότητα μεταφοράς της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από το Λονδίνο στην Αθήνα, η κ. Δούρου και ο κ. Κατρούγκαλος σκιαγράφησαν τα βασικά χαρακτηριστικά του φακέλου, μίλησαν για τη σημασία που έχει για τη χώρα μας και τι σηματοδοτεί, και ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι αυτή η υποψηφιότητα έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, καθώς και για τις επόμενες πρωτοβουλίες έως την τελική ψηφοφορία τον Νοέμβριο.


«Είναι μία εθνική υπόθεση η υποψηφιότητα, την οποία πρέπει να στηρίξουμε όλες και όλοι, ώστε να έχουμε μία πραγματική συστράτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δούρου, σημειώνοντας: «Δίνουμε μία μάχη για την υποψηφιότητα αυτή με πάρα πολλές καλές προϋποθέσεις, καθώς ο φάκελός μας, που έχουμε ετοιμάσει με τη βοήθεια εξαιρετικών στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών και του ΕΟΦ, είναι πλήρης και επαρκής».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε πως θα προτείνει τόσο στους αρχηγούς των κομμάτων, όσο και στους Έλληνες ευρωβουλευτές, ενημερωτικές συναντήσεις για να είναι η επίτευξη αυτού του στόχου κοινή. «Πρόκειται για μία υπόθεση που δεν χωράνε μικροπολιτικές, μικροκομματικές προσεγγίσεις, γιατί υπερβαίνει κομματικές στρατηγικές ή προσωπικές επιλογές. Στη σημερινή συγκυρία με την κρίση, με τις δοκιμασίες που υφίσταται η πατρίδα και οι συμπολίτες μας, νομίζω ότι αυτή η υποψηφιότητα πρέπει να είναι ένα κοινό διακύβευμα για όλους μας, χωρίς κομματικά στεγανά», τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης της μεταφοράς της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στην Αθήνα.

Ως προς τα κριτήρια για τη μετεγκατάσταση της έδρας που έχουν θέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός, η πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης διαβεβαίωσε πως διασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού, καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των εργαζομένων του και των οικογενειών τους, όπως, για παράδειγμα, η ύπαρξη σύγχρονων, άμεσα λειτουργικών υποδομών, είτε πρόκειται για το κτίριο που μπορεί να φιλοξενήσει τον Οργανισμό, είτε για την προσβασιμότητα, την κοινωνική ασφάλιση, την πρόσβαση σε διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα και την ύπαρξη πολύγλωσσων δομών για όλες τις ανάγκες των εργαζομένων.«Μιλάμε για σύγχρονες, άμεσα λειτουργικές υποδομές, για εύκολη προσβασιμότητα, καθώς και για ένα ασφαλές περιβάλλον» είπε η κ. Δούρου, περιγράφοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής υποψηφιότητας.

Στη συνέχεια, στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέδειξε τα πλεονεκτήματα που λίγες από τις άλλες υποψηφιότητες μπορούν να αντισταθμίσουν, όπως σημείωσε, και σημείωσε ειδικότερα: «Ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο και εξοπλισμένο κτίριο, το παλαιό κτίριο της φαρμακοβιομηχανίας Κεράνη, το οποίο έχει πλήρως ανακαινιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Σημαντικές προσφορές στο προσωπικό, πέρα απ” ό,τι η Αθήνα είναι μία από τις πιο ευχάριστες πόλεις να ζει κανείς στην Ευρώπη, το διπλωματικό τους στάτους, τη δυνατότητα των παιδιών τους να πηγαίνουν σε διεθνή σχολεία».


Πηγή : iatronea