ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Προς αλλαγή το ωράριο των φαρμακείων! Τι είπε ο υπ.Υγείας στους φαρμακοποιούς

Νέο πλαίσιο για το ωράριο των φαρμακείων αναμένεται να προωθήσει το υπουργείο Υγείας.

Τέλος στο σημερινό χάος με τα ωράρια των φαρμακείων αναμένεται να βάλει άμεσα το υπουργείο Υγείας.
Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς σήμερα υπάρχουν φαρμακεία πολλών ταχυτήτων με την απελευθέρωση που είχε γίνει πριν λίγα χρόνια. Το θέμα μάλιστα συζητείται από το περασμένο καλοκαίρι καθώς υπήρχαν δεσμεύσεις ότι θα αλλάξει το ωράριο.


Υπάρχουν δηλαδή εκείνα που έχουν ελεύθερο ωράριο και κλείνουν αργά το βράδυ ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα μπορεί να εφημερεύει άλλο φαρμακείο που είναι ενταγμένο στις εφημερίες. Άλλωστε με βάση το σημερινό σύστημα τα φαρμακεία μπορούν να ανοίγουν ότι ώρα επιθυμούν χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να το δηλώσουν σε κάποιον φορέα.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο υπουργός δέχτηκε το αίτημα του κλάδου καθώς αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει στις διανυκτερεύσεις και την αναρχία που επικρατεί και τόνισε πως πρέπει να δούμε ένα νέο σύστημα ωραρίου το οποίο μέσα στο πλαίσιο της απελευθέρωσης να δημιουργεί δυνατότητες εξορθολογισμού, τακτικότητας και βελτίωσης της εξυπηρέτησης του κοινού.

Χαρακτηριστικό της αναρχίας που υπάρχει σήμερα με τα ωράρια των φαρμακείων είναι το γεγονός πως ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ανέφερε στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο πως η σημερινή κατάσταση είναι εκτός του κλίματος του νομοθέτη και έχει πάρει διαστάσεις μη ελέγξιμες.


Πηγή : healthreport