ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ουδέν νεότερον από το … μέτωπο Φαρμακοποιών – ΕΟΠΥΥ

Συνάντηση είχαν σήμερα το απόγευμα οι επικεφαλής των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, παρουσία και εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συλλόγου.

Ο Σ. Μπερσίμης παρουσίασε στους Φαρμακοποιούς την πορεία των πληρωμών για τα ιατροτεχνολογικά υλικά για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, αλλά και το χρονοδιάγραμμα για το Μάρτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπερσίμης εκτίμησε ότι αρχές Σεπτεμβρίου οι πληρωμές θα βρίσκονται εντός των συμβατικών υποχρεώσεων.


Τα ποσοστά ήταν μάλιστα αυξημένα σε σχέση με τις χθεσινές αναφορές .

«Δεν πείθομαι» δήλωσε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κ. Λουράντος, ξεκαθαρίζοντας πως θα πρέπει να φανεί και στην πράξη η ομαλοποίηση των πληρωμών.

«Η σύμβαση έχει καταπατηθεί εντελώς, τόσο όσον αφορά στις πληρωμές όσο και γύρω από τις απορρίψεις των συνταγών που εκτελούμε, τις τιμές κοκ», σημείωσε. «Ο κ. Μπερσίμης μας υποσχέθηκε ότι θα εξοφληθούν οι 2 πρώτοι μήνες. Δεν πείθομαι. Περιμένω να το δω», ανέφερε με νόημα και ξεκαθάρισε πως η άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ για τα ιατροτεχνολογικά υλικά από τους, στα φαρμακεία Αθήνας και Πειραιά συνεχίζεται κανονικά.

Το θέμα της αναστολής θα επανεξεταστεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο ΦΣΑ και ΦΣΠ την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ο ΠΦΣ συνεδριάζει αύριο με κυρίαρχο θέμα φυσικά το ζήτημα των πληρωμών για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Στη συνάντηση, πάντως, τέθηκε και το ζήτημα της βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών εξέτασης των ενστάσεων.

Διαπιστώθηκε πως μεγάλο ποσοστό φαρμακοποιών, γύρω στο 10%, από αυτούς που δεν έχουν πληρωθεί, είναι σε κατάσταση αναμονής, δηλαδή είτε δεν παρέχουν πίστωση είτε δεν υποβάλλουν ένσταση. Πληροφορίες αναφέρουν, λοιπόν, ότι συμφωνήθηκε για αυτές τις περιπτώσεις να υπάρξει συνεργασία με τους συλλόγους, για να επιλυθούν τυχόν διαδικαστικά ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση, με την άρση της πίστωσης από τα φαρμακεία της Αττικής να είναι σε εφαρμογή ο ΕΟΠΥΥ εξετάζει διαφορα σενάρια για να διασφαλίσει την πρόσβαση των πολιτών στα αναλώσιμα.


Πηγή : virus