ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Νέες χονδρικές τιμές ΜΥΣΥΦΑ= Μείωση ποσοστού κέρδους του Φαρμακείου

Άρχισαν τα όργανα με τις νέες τιμές των ΜΥΣΥΦΑ. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από τους κατά καιρούς αρμοδίους ξεκίνησε  και προφανώς θα συνεχιστεί η διαδικασία ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ των ΜΥΣΥΦΑ. Ως γνωστόν οι τιμές πώλησης των ΜΥΣΥΦΑ από τις φαρμακοβιομηχανίες προς τις φαρμακαποθήκες ορίζονται πλέον από τους βιομηχάνους. Στα πλαίσια αυτά η χονδρική
τιμή του Pulvo 47 spr. αυξήθηκε κατά 1,90 %,του Duphalac syrαυξήθηκε κατά 2, 80% και του Pyralvex drops αυξήθηκε κατά 3,8% .

Με δεδομένο δε ότι οι αντίστοιχες λιανικές τιμές όπως αναγράφονται επί της συσκευασίας ως « ενδεικτική λιανική τιμή» παραμένουν αναλλοίωτες, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ποσοστό κέρδους του φαρμακείου μειώνεται για τα τρία αυτά φάρμακα αντίστοιχα κατά 1,90% , 2,8% , και 3,8%. Με άλλα λόγια η περίφημη απελευθέρωση των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχει ως αποτέλεσμα αύξηση κερδών για τη βιομηχανία, μείωση κερδών για το φαρμακείο, κανένα όφελος για τον καταναλωτή. Ο στόχος της απελευθέρωσης επιτυγχάνεται πλήρως.


Για την ΑΕΣΠ

 Κυριάκος Θεοδοσιάδης