ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Γιατί θα ψήφιζα ΑΕΣΠ (αν ψήφιζα)

Δεν είμαι εκλέκτορας στον Π.Φ.Σ. και κατά συνέπεια δεν έχω δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2017.

Αν μπορούσα όμως να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα, θα ψήφιζα ΑΕΣΠ.

Τούτο διότι είναι η μόνη παράταξη η οποία διαχρονικά με πείθει για την σταθερότητα των θέσεών της, την υπεύθυνη στάση της, την σοβαρότητα των σχεδιασμών της και βεβαίως την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά της.


Αλάνθαστη δεν είναι φυσικά. Ποιος δύναται να το ισχυριστεί αυτό άλλωστε για τον εαυτό του; Δεν μπορώ όμως να δεχθώ ότι επειδή έχει κάνει 5 λάθη θα εξομοιωθεί με εκείνους που έχουν κάνει 100. Αρνούμαι να αποδεχτώ αυτή την λογική της ισοπέδωσης και του μηδενισμού που κυριάρχησε στην συνδικαλιστική μας σκηνή τα τελευταία χρόνια. Η ΑΕΣΠ και τότε και τώρα και πάντα κάνει το καλύτερο δυνατόν, δεδομένων των συνθηκών, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των φαρμακείων μας. Μακρυά από κηδεμονίες και εξαρτήσεις. Με συμβιβασμούς και υποχωρήσεις μόνον εκεί που είναι απολύτως απαραίτητο.


Στο τέλος-τέλος που οδήγησε αυτή η κατάσταση; Εκείνοι που φώναζαν με τέτοια οργή και τέτοιο πάθος ήρθαν και τα έκαναν καλύτερα τα πράγματα? Σαφώς όχι. Αντιθέτως, ο κλάδος οδεύει σε μεγάλο κατήφορο και η προοπτική του μέλλοντος για το επάγγελμα φαντάζει ολοένα και περισσότερο ζοφερή. 

Κατηγόρησαν την ΑΕΣΠ για χίλια δυo πράγματα, τα οποία όχι μόνο δεν ανέτρεψαν , όχι μόνο δεν βελτίωσαν, αλλά τα έκαναν και πολύ χειρότερα. Το μόνο που είδαμε από αυτούς είναι διαπιστώσεις, ευχολόγια, αναλύσεις επί χάρτου και "ευρωπαϊκά" όνειρα. Απλή διαχείριση των ζητημάτων και ουσία μηδέν. 

Δεν διοικείται έτσι ένας κλάδος κύριοι.

Ας το δούμε όμως κι από μια διαφορετική οπτική γωνία: τους δόθηκε η ευκαιρία να διοικήσουν τον κλάδο και απέτυχαν. Αν ήταν καλύτεροι από τους προηγούμενους και έλυναν τα προβλήματα, όλοι μας θα ήμασταν ικανοποιημένοι και θα εξελέγοντο ξανά.

Αποδείχθηκαν όμως ανίκανοι, υπερφίαλοι και ακατάλληλοι για την θέση.

Για όλους λοιπόν τους προαναφερθέντες λόγους έχω εμπιστοσύνη στην ΑΕΣΠ. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο πιστεύει και η πλειοψηφία των φαρμακοποιών και ως εκ τούτου φρονώ ότι θα έρθει πρώτη δύναμη στις εκλογές - μια θέση που σημειωτέον ποτέ δεν έχασε. Θα δημιουργήσει στιβαρή πλειοψηφία και ο κλάδος θα πάει μπροστά με μια έμπειρη, σοβαρή και αξιόπιστη παράταξη στην διοίκηση του δευτεροβάθμιου οργάνου μας.

Δεν αργεί αυτή η ώρα συνάδελφοι. Η ώρα της ελπίδας και της προσδοκίας. Μέχρι τότε εύχομαι καλό αγώνα και καλή δύναμη σε όλους τους υποψηφίους. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους για το καλό του χώρου μας.

Κωνσταντίνος Γλεντής

Μέλος Δ.Σ. 

Φ.Σ. Δωδεκανήσου