ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Νέα παράταση στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών

Στο μέλλον παραπέμπεται για μία ακόμη φορά η εξόφληση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης (ΦΚΑ) στους ιδιώτες πάροχους υγείας.

Σχετική διαβεβαίωση παρείχε στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με τον οποίο συναντήθηκε, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, όπου ανέφερε ότι πολλά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, κ.λπ.), δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα πληρωμών στο προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό περιθώριο (30 Ιουν. 2017). Όπως εξήγησε ο κος Μπερσίμης, επίκειται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραγραφής των προαναφερόμενων οφειλών.


Εξέφρασε, παράλληλα, τη ελπίδα ότι οι οφειλές των τριών πρώτων μηνών του τρέχοντος έτους θα αποπληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Δεδομένου της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται για την αποπληρωμή παλαιών και νέων οφειλών, με αποτέλεσμα η απόγνωση και η αγωνία να έχουν «χτυπήσει κόκκινο», ο πρόεδρος του ΠΙΣ ζήτησε για μία ακόμη φορά την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, υπενθυμίζοντας ότι πριν από ένα χρόνο είχε στείλει εξώδικο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Τέλος, ζήτησε να ανακοινωθεί άμεσα προς κάθε πάροχο το clawback του τρέχοντος αλλά και των προηγούμενων ετών, τόσο για φορολογικούς λόγους όσο και προς γνώση των υποχρεώσεών τους.


Πηγή : virus