ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αλλαγή στον ΠΦΣ: Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η αρχή. Ας γίνει τώρα!

Λίγες ώρες πριν τις εκλογές για τη νέα διοίκηση στον ΠΦΣ, σας παραθέτω μερικές σκέψεις μου. Σκέψεις που δεν μπορούν να θεωρηθούν ψηφοθηρικές δεδομένου ότι οι 100 εναπομείναντες συνάδελφοι που θα εκλέξουν την αυριανή διοίκηση, έχουν σίγουρα κατασταλάξει στην προτίμησή τους.

Όλοι μας, αυτές τις δύσκολες για τον κλάδο ώρες, ελπίζουμε στη σωτηρία μας μέσα από τη Συλλογικότητα που εκφράζεται από τον Σύλλογο και τον Συνεταιρισμό που ανήκουμε. Έχουμε τεράστια ευθύνη λοιπόν να εκλέξουμε (σε κάθε περίσταση) αυτούς που πιστεύουμε ότι είναι οι πιο άξιοι και ικανοί να διαχειριστούν τα προβλήματά μας αλλά και να χαράξουν νέους δρόμους για τα φαρμακεία του αύριο. Αυτούς που έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους σε τοπικό επίπεδο και έχουν επιδείξει έργο στο Σύλλογό τους. Αυτούς που χαίρουν της εκτίμησης των περισσοτέρων συναδέλφων για την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους. Αυτούς που επενδύουν στη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Αυτούς που διεκδικούν με επιχειρήματα και αξιοπρέπεια.

Με άλλα λόγια θα πρέπει να επιλέγουμε με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων και να ενθαρρύνουμε αυτούς που θεωρούμε ότι έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, να ασχοληθούν με τα κοινά.

Λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να μας γίνουν μαθήματα και να μην τα επαναλάβουμε στο όνομα κάποιας υποχρέωσης, κάποιας γνωριμίας ή κάποιας κομματικής γραμμής.

Ειδικά το δευτεροβάθμιο όργανό μας, ο ΠΦΣ, είναι η εικόνα ολόκληρου του κλάδου μας, είναι η έκφρασή και η εκπροσώπησή μας. Συνεπώς, τα άτομα που θα εκλεγούν θα αντικατοπτρίζουν και θα χαρακτηρίζουν εμάς τους ίδιους. Αλαζονικές συμπεριφορές, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και ορολογία πεζοδρομίου δεν έχουν καμιά θέση στην ανώτερη βαθμίδα εκπροσώπησης του κλάδου.

Ακούω από όλους τους συναδέλφους για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν οι Γενικές συνελεύσεις του ΠΦΣ και συμφωνώ κι εγώ πως είναι μια εικόνα που πρέπει να αλλάξει. Τα ίδια μαθαίνω και για το κλίμα στα Διοικητικά συμβούλια που πραγματοποιούνται. Για να τα αλλάξουμε όμως αυτά πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι τον τρόπο που σκεφτόμαστε και που συμπεριφερόμαστε. Περισσότερο και από την επιβεβλημένη αλλαγή στα πρόσωπα, χρειαζόμαστε αλλαγή στη νοοτροπία.

Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η αρχή. Ας γίνει τώρα!


Διονύσης Ευγενίδης

Υποψήφιος για το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.

Γραμματέας Φ.Σ. Θεσσαλονίκης