ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ανδρέας Αντωνίου: Επιστολή ανακοίνωσης υποψηφιότητας για τις εκλογές του ΠΦΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα μπορούσα πολύ εύκολα να γεμίσω αυτήν την επιστολή με τετριμμένες συνδικαλιστικές ατάκες ανακοίνωσης υποψηφιότητας αλλά θα προτιμήσω να σας μιλήσω ειλικρινά…
Από τα φοιτητικά μου χρόνια έχω έντονη την πεποίθηση της συλλογικής δράσης και της συνεργασίας των πολλών για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου. Ένα μικρόβιο τρόπον τινά, που με βασανίζει , με αφυπνίζει , με εξοργίζει , με κινητοποιεί , με κουράζει , αλλά πάντα με φέρνει μπροστά στην ανάγκη και στην επιθυμία ενασχόλησης με τα κοινά, στην αναζήτηση λύσεων σε προβλήματα όταν υπάρχουν , αλλά και στο αέναο κυνήγι ιδεών – θέσεων και προτάσεων για οτιδήποτε νέο μπορεί να βοηθήσει το Σύνολο. Στην προκειμένη περίπτωση  να αναβαθμίσει το σύγχρονο φαρμακείο στην παροχή φαρμακευτικών υπηρεσιών και φαρμακευτικής φροντίδας.

Στην επικοινωνία μου με άλλους νέους συναδέλφους διαπιστώσαμε ότι δυστυχώς η συνδικαλιστική πορεία των οργάνων μας το τελευταίο διάστημα λειτούργησε διαλυτικά όσον αφορά τη συλλογική δράση. Έφερε την απάθεια και την απομάκρυνση από τα κοινά.
Η προσωπική μου εκτίμηση και αίσθηση  είναι ότι διανύουμε την κρισιμότερη περίοδο αυτόνομης και ανεξάρτητης εκπροσώπησης μας στα συνδικαλιστικά  όργανα. Όργανα που έχουν και πρέπει να συνεχίσουν να έχουν διακριτό ρόλο – στόχο και σκοπό, τόσο μέσα στον Φαρμακευτικό – Υγειονομικό κόσμο όσο και στην Ελληνική κοινωνία. Είναι αδιανόητο να μας ζητείτε να υποστούμε ένα συνδικαλισμό μιας άλλης εποχής, ασυμβίβαστο με τη σημερινή πραγματικότητα και το κυριότερο άσχετο  με την νοοτροπία και τα θέλω των συναδέλφων που έχουν μπροστά τους ολόκληρη επαγγελματική ζωή.
 Απάντησα θετικά στο κάλεσμα  της ΑΕΣΠ και στην τιμή που μου έκανε  με την πρόταση του ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης βασιζόμενος  για πρώτη φορά ίσως στην σύντομη συνδικαλιστική μου πορεία σε  αμιγώς ποιοτικές απαιτήσεις και δεσμεύσεις.
Απαίτηση για δικαίωμα στην διαφωνία και στην έκφραση της. Απαίτηση για δικαίωμα στην κριτική και στην αξιολόγηση της από όπου και να προέρχεται. Δέσμευση για συμφωνία στα σωστά και στον αγώνα για τα δύσκολα και τα φαινομενικά ανυπέρβλητα.
Πολιτικές διαφοροποιήσεις υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και όταν θα χρειάζεται θα εκφράζονται χωρίς όμως να δαιμονοπιούνται. Προς το παρόν όμως απαιτείται συμμετοχή στον αγώνα των διεκδικήσεων μας, συμμετοχή στην προάσπιση των δικαιωμάτων μας.
Με την υποψηφιότητα μου για το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. απλώνω χέρια συνεργασίας και πολυεπίπεδης προσπάθειας σε όλους όσους βλέπουν την ανάδειξη μας στο άμεσο μέλλον.


Σας ευχαριστώ,
Ανδρέας Αντωνίου

Αντιπρόεδρος Φ.Σ. Ρεθύμνου