Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΔΙΑΒΗΤΗ: Άμεσα αναμένονται οι πληρωμές των φαρμακοποιών

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Οι πληρωμές Ιανουαρίου των φαρμακείων (και εκείνων που έχουν παρακρατήσεις) θα πραγματοποιηθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), στην οποία αναφέρει όσα αποφασίστηκαν με τον ΕΟΠΥΥ σε συνάντηση των δύο φορέων.

Η διαδικασία είναι η εξής: θα αποσταλεί αρχείο στους φαρμακευτικούς συλλόγους με τις οφειλές ανά ταμείο. Οι σύλλογοι θα ενημερώσουν τα φαρμακεία-μέλη τους και θα συγκεντρώσουν τα πιστωτικά τιμολόγια με συγκεκριμένο ποσό για κάθε φαρμακείο καθώς και τις ενημερότητες (φορολογικές, ασφαλιστικές), όπου απαιτούνται, ώστε να σταλούν στον ΕΟΠΥΥ. Οι πρόεδροι των συλλόγων θα βεβαιώσουν με υπεύθυνη δήλωση για το οφειλόμενο ποσό που θα εισπραχθεί.

Φαρμακεία με παρακρατήσεις
Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε φαρμακεία που είχαν παρακρατήσεις και ανήκαν σε σύλλογο που τηρεί Διανεμητικό Λογαριασμό έχει λυθεί. Τα εν λόγω φαρμακεία δεν μπορούσαν να κλείσουν την υποβολή μηνός Μαρτίου, καθώς έπρεπε να δηλώσουν το προσωπικό τους ΙΒΑΝ και όχι του συλλόγου. Οι φαρμακοποιοί που αντιμετώπιζαν αυτό το πρόβλημα μπορούν πλέον να κλείσουν την υποβολή τους και να πληρωθούν κανονικά.
Παράλληλα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, που έχουν ήδη κατατεθεί, έχουν κλείσει στην ΚΜΕΣ.

Γνωματεύσεις αναλωσίμων διαβήτη
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Π.Φ.Σ. και το μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Κούβαρης, ειπώθηκε επίσης ότι μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις αναλωσίμων σακχαρώδη διαβήτη εκτελούνται πλέον στα φαρμακεία από την Κυριακή 9/4.Ωστόσο όσες χειρόγραφες γνωματεύσεις έχουν εκδοθεί πριν από τις 9/4, θα εκτελούνται κανονικά μέχρι και 30/4/2017 και η αποκλειστική εκτέλεση των ηλεκτρονικών θα ισχύσει από 1/5/2017.