ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ

Τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσεως, που ακόμα συνεχίζεται, πολλή κουβέντα γίνεται περί της επαρκούς και αποτελεσματικής εκπροσωπήσεως του κλάδου μας σε δευτεροβάθμιο επίπεδο. 

Πολλή κριτική έχει γίνει (άδικη σε μεγάλο βαθμό), πολλή φασαρία (για το τίποτα ως επί το πλείστον), πολλές κόντρες, αντεγκλήσεις, διαξιφισμοί και αλληλοκατηγορίες απετέλεσαν μέρος της καθημερινότητας. 

Κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν προκειμένου να επιτύχουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και να αναδειχθούν σε θέσεις εξουσίας. Εμφανίστηκαν λοιπόν ως σωτήρες του κλάδου, σε χαλεπούς καιρούς για το επάγγελμα, με σκοπό να μας «γλιτώσουν» από όλα μας τα κακά. 



Υποσχέθηκαν στους πάντες τα πάντα, βρίσκοντας ευήκοα ώτα στους ταλαιπωρημένους και καταδυναστευμένους φαρμακοποιούς. Τώρα που έχει αποκαλυφθεί η γύμνια όλων αυτών, έχει καταρρεύσει το αφήγημά τους και έχει αποκαλυφθεί η ανεπάρκειά τους, το μόνο που έμεινε είναι η μηδενιστική τους κριτική τα χρόνια της οξείας αντιπολίτευσης και η κενότητα των επιχειρημάτων τους που δυστυχώς δίχασε τον κλάδο. Τώρα λοιπόν που ήρθε η ώρα της αποχώρησης όλου αυτού του θιάσου, θα ευχόταν κανείς – όχι φυσικά να λυθούν όλα μας τα προβλήματα δια μαγείας- τουλάχιστον να επέλθει η επιστροφή στην κανονικότητα. Με ανθρώπους νηφάλιους, καθημερινούς, ήρεμους να κάνουν το έργο τους δίχως λαϊκισμούς, φαιδρότητες και υπερβολές.

Τώρα λοιπόν που διαφαίνεται πάλι η κανονικότητα, τώρα εμφανίζονται νέοι σωτήρες του κλάδου, με «νέες», «φρέσκιες» ιδέες, που θέλουν να μας σώσουν και από αυτούς που θα μας έσωναν, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Που εμφανίζονται ως μέρος της κανονικότητας, αλλά υπόσχονται να τα κάνουν αυτοί καλύτερα από αυτούς που επίσης το είχαν υποσχεθεί αλλά απέτυχαν. Που έχουν να πουν κάτι στον καθένα από εμάς, παριστάνοντας στους δεξιούς τον δεξιό, στους αριστερούς τον αριστερό, στους απολιτίκ τον ουδέτερο. Διαλέξτε κόσμε απ’ όλα έχει ο μπαξές…

Στην ουσία το μόνο που θέλουν να εξυπηρετήσουν είναι τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και την αγάπη τους για την καρέκλα. Αχ, κακόμοιρη φαρμακοποιέ του πάγκου, πόσοι θα σε εκμεταλλευτούν για αυτήν την καρέκλα?...


Κωνσταντίνος Η. Γλεντής


Μέλος Δ.Σ. Φ.Σ.Δωδεκανήσου