Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Οικονόμου: Είναι αλήθεια ότι οι καρκινοπαθείς Βόλου δεν έχουν πια ενδοφλέβιες θεραπείες;

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για το εάν ισχύει ότι η εντολή για την περικοπή των ενδοφλέβιων θεραπειών προς τους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας εδόθη από το Υπουργείο Υγείας και πως προτίθεται να επιλυθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει, απευθύνει ο Τομεάρχης Υγείας της Ν. Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου.

Αναφέρει ειδικότερα ο κ. Οικονόμου στην ερώτησή του:


Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας, η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για περικοπή των ενδοφλέβιων θεραπειών στους ασθενείς, που εκτελούν θεραπείες τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη εντολή εδόθη από το Υπουργείο Υγείας, με τη δικαιολογία ότι η έλλειψη κονδυλίων οδηγεί στον περιορισμό της συγκεκριμένης φαρμακευτικής δαπάνης.

Η αγανάκτηση τόσο των ασθενών όσο και των θεραπόντων ιατρών ξεχειλίζει, οι μεν γιατί αισθάνονται έρμαια της τύχης τους και οι δε γιατροί γιατί αδυνατούν να φροντίσουν τους ασθενείς τους, που έχουν άμεση ανάγκη. Ήδη αρκετοί καρκινοπαθείς παρακινούνται ανεπισήμως να αναζητήσουν την απαραίτητη θεραπεία τους σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, όπως και σε ιδιωτικές κλινικές.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1) Εάν όντως ισχύει ότι η εντολή για την περικοπή των ενδοφλέβιων θεραπειών προς τους καρκινοπαθείς εδόθη από το Υπουργείο Υγείας; Αν όχι γιατί εδόθη αυτή η εντολή από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου;
2) Πώς προτίθεται να επιλύσει το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απαράδεκτη περικοπή στην ενδοφλέβια θεραπεία των καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου;


Πηγή : onmed