ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Από τον ΕΟΠΥΥ στις .... Βρυξέλλες

Ταξίδι αστραπή στις Βρυξέλλες ετοιμάζεται να κάνει αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου , παρά την έντονη επιθυμία τους, την οποία και εξέφρασαν σε συνεργάτες τους, να παραμείνουν στην Ελλάδα λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο λόγος της μετάβασης της αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες γίνεται προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της χάραξης της στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Φαρμακευτικού Οργάνου (PGEU). Όλα ξεκίνησαν από ενέργειες που είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν διοργανώσει ο ΠΦΣ Συμπόσιο στην Ελλάδα στο πλαίσιο του οποίου προσπάθησε να ταράξει για τα καλά τα νερά διατυπώνοντας την θέση ότι η PGEU πρέπει να γίνει πιο διεκδικητική, έτσι ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα του κλάδου...


Το θετικό, όσον αφορά την Ελλάδα, είναι ότι έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται κοντά στα κέντρα αποφάσεων, πράγμα που σημαίνει άμεση ενημέρωση. Επίσης θα τονισθεί η αναγκαιότητα να διερευνηθεί μέσω της PGEU η δυνατότητα άντλησης κοινοτικών πόρων για την επιχορήγηση των φαρμακοποιών σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει από την ελληνική αντιπροσωπεία στο θέμα της προσφυγής του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην επιτροπή αναφορών.

Η ατζέντα της συζήτησης του Συμβουλευτικού Οργάνου της PGEU περιλαμβάνει και μια σειρά άλλων θεμάτων όπως ενημέρωση επί δικαστικών θεμάτων που αφορούν το φαρμακευτικό επάγγελμα, επί των νέων Οδηγιών που αφορούν την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, την διάθεση των κτηνιατρικών φαρμάκων και επιμέρους θέματα των κρατών εκπροσώπων των μελών της Επιτροπής.

Όσον αφορά στην ελληνική αγορά πρώτη προτεραιότητα του ΠΦΣ είναι να λυθούν τα προβλήματα με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ. Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων και μετά από παρέμβαση των εμπλεκομένων φορέων, δόθηκε παράταση μέχρι 28 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική υποβολή των δαπανών μηνός Ιανουαρίου 2017 για την αποζημίωση Υγειονομικού Υλικού, θεραπευτικών μέσων, σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής, μέσω του Μηχανογραφικού Συστήματος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (eΔΑΠΥ Παροχών).

Η νέα προθεσμία αφορά το σύνολο των Παρόχων για τα εξής υλικά: Επιθέματα, Υλικά για μεσογειακή αναιμία, Οστομικά Υλικά, Υλικά Σακχαρώδους Διαβήτη, Υλικά Τραχειοστομίας, Συσκευές σίτισης, Καθετήρες - ουροσυλλέκτες, Συσκευές έγχυσης φαρμάκων, Λοιπά αναλώσιμα και υλικά, Ακουστικά Βαρηκοΐας, Ορθοπεδικά Είδη, Αναπνευστικές συσκευές και Συσκευές Οξυγονοθεραπείας καθώς και Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής.

Επιπρόσθετα, κατά πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ξεχωριστής ηλεκτρονικής υποβολής δαπανών Ευρωπαίων Ασφαλισμένων, σύμφωνα με τη νέα διαδικασία.

Σ.Σ. Η λύση στα προβλήματά μας (βλ. e-ΔΑΠΥ) θα έρθει από... Βρυξέλλες.


Πηγή : iatronet