ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Σύσκεψη στον ΕΟΦ για ελλείψεις συγκεκριμένων φαρμάκων

Σύσκεψη στον ΕΟΦ για τις ελλείψεις συγκεκριμένων φαρμάκων στην Ελληνική αγορά, πραγματοποιήθηκε χθες 15 Φεβρουαρίου. 

Η συνάντηση έγινε μεταξύ της Διοίκησης του ΕΟΦ και των επικεφαλής του αρμόδιου Τμήματος και Διεύθυνσης, με εκπροσώπους όλων των φορέων που εμπλέκονται στην διακίνηση του φαρμάκου. 



Από πλευράς φαρμακαποθηκών συμμετείχαν οι κ.κ. Μαρκάκη Ειρήνη, Σκυλακάκης Θεόδωρος (ΠΣΦ) και κ. Γαλανόπουλος Ανδρέας (ΟΣΦΕ), ενώ συμμετείχε και εκπρόσωπος από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Στην συνάντηση εκλήθησαν να παραστούν και φαρμακευτικές εταιρείες, προϊόντα των οποίων αναφέρονται είτε σε έλλειψη είτε σε αδυναμία ανεύρεσης τους από τους ασθενείς, το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική , όπως τονίζει η διοίκηση του ΕΟΦ και συμφωνήθηκε ότι η ορθολογική διάθεση των φαρμάκων θα πρέπει να είναι ο στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ήτοι των φαρμακευτικών εταιρειών, των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων, προκειμένου να μην θίγεται ο ομαλός εφοδιασμός της αγοράς, και κατ’ επέκταση η δημόσια υγεία. 

Ο ΕΟΦ γνωστοποιεί ότι ” συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους, εκτιμώντας ότι με τη στενότερη συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες και την υποστήριξη των λοιπών φορέων, θα εντοπιστούν τα όποια σημεία δημιουργούν στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και τελικά δυσκολεύουν την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους. Η Διοίκηση του ΕΟΦ ευχαριστεί όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση που τους απηύθυνε και παραμένει σε ανοικτή επικοινωνία με όλους, στοχεύοντας πάντα στη διασφάλιση της επάρκειας των φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελληνική αγορά. ” 

Πηγή : life2day