ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Από 6 χώρες θα προκύπτει πια η τιμολόγηση των φαρμάκων!

Τέλος οι 3 φθηνότερες χώρες που λαμβάνονταν υπόψη μέχρι τώρα για την τιμολόγηση των φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Φήμη που ακούγονταν πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα και τελικά επιβεβαιώθηκε.

Αυτή η ενημέρωση έγινε χθες σε συνάντηση στον ΕΟΦ, όπου συμμετείχαν εκτός από τη διοίκηση του οργανισμού, παράγοντες του Υπουργείου, εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος καθώς και αρκετοί Σύλλογοι ασθενών. Μεταξύ των τελευταίων, ήταν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών, η Θετική Φωνή (για το HIV - AIDS), o Προμηθέας, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας κ.λπ.


Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που είχαν οι παρευρισκόμενοι… το προσεχές διάστημα αλλάζει η τιμολόγηση φαρμάκων και θα στηρίζεται πια σε 6 χώρες που διαθέτουν Μηχανισμό Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας. Και αυτές οι χώρες είναι οι εξής: Αμερική, Αγγλία, Πορτογαλία, Σουηδία, Γαλλία και Ιταλία.

Η ανατροπή αυτή στη τιμολόγηση θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ φαίνεται ότι αυξάνονται και οι έλεγχοι ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των φαρμάκων και την ανταπόκριση αυτών στην αντιμετώπιση των ασθενειών.

Εξαιτίας μάλιστα αυτής της αλλαγής που ετοιμάζεται ως προς την τιμολόγηση των σκευασμάτων, παράγοντες του υπουργείου ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους, ότι οι τελευταίες 63 δραστικές ουσίες που εγκρίθηκαν με το τελευταίο δελτίο τιμών και ακόμη δεν έχουν μπει στην αγορά πιθανότατα να αργήσουν και άλλο.


Πηγή : iatronet