ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία στη Novartis Hellas – Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα

Μία σειρά από σημαντικές οικονομικές και πολιτικές παράμετροι, φαίνεται ότι υπάρχουν πίσω από την πολύκροτη αυτή υπόθεση, καθώς η Novartis είναι μεν ελβετική εταιρεία, αλλά με γερμανικά κεφάλαια...

Κλιμακώνεται η έρευνα των ελληνικών δικαστικών και διωκτικών αρχών κατά της φαρμακευτικής επιχείρησης Novartis.


Κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε στις 21 Δεκεμβρίου έρευνα στα γραφεία της εταιρείας στη Μεταμόρφωση, την ώρα που ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ξεκινήσει την έρευνα στην Ελλάδα.

Η εταιρεία έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, έπειτα από την απόφαση δύο πρώην στελεχών της στην Αθήνα να καταγγείλουν αθέμιτες πρακτικές της Novartis σε γιατρούς, ακόμη και σε κρατικούς λειτουργούς, σύμφωνα με άλλες πηγές.

Τα δύο αυτά στελέχη έχουν μεταφερθεί στις ΗΠΑ, όπου καταθέτουν στις αρχές, υπό καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ένα στέλεχος της εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εργάζεται στα κεντρικά της εταιρείας στην Ελβετία, θεωρήθηκε ότι ήταν ένας από τους μάρτυρες, έκανε την πρωτοχρονιά απόπειρα αυτοκτονίας από την ταράτσα μεγάλου ξενοδοχείου των Ιλισίων.

Για το περιστατικό είναι ενήμερη η Novartis Hellas, από την οποία ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Eίμαστε ενήμεροι για το περιστατικό και προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την υγεία του εργαζόμενού μας. Γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή τυγχάνει παρακολούθησης και φροντίδας από παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Η Novartis παρέχει επίσης υποστήριξη στην οικογένειά του.

Διερευνούμε τις συνθήκες του συμβάντος και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή”.


Κεφάλαια

Μία σειρά από σημαντικές οικονομικές και πολιτικές παράμετροι, φαίνεται ότι υπάρχουν πίσω από την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Η Novartis είναι μεν ελβετική εταιρεία, αλλά με γερμανικά κεφάλαια. Παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν η έρευνα στις ΗΠΑ να σχετίζεται με τον οικονομικό “πόλεμο”, ο οποίος σοβεί μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας.

Είναι περισσότερο από σαφές, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να υπάρχει “καπνός χωρίς φωτιά”, ενώ δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει τίποτε, όσο η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση στην Αμερική.


Γνώση

Σχετικά με το θέμα, από τη Novartis Hellas ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων για τις επιχειρηματικές πρακτικές στην Ελλάδα και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας και λαμβάνει κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά”.


Πηγή : iatronet