Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Ξεσκονίζουν τις κρατικές αποθήκες για ληγμένα εμβόλια και αντιϊκά φάρμακα οι ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ!

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Ξεσκονίζουν οι ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ τις κρατικές αποθήκες για να διαπιστώσουν με κάθε λεπτομέρεια όλη τη διαδικασία αγοράς και προμήθειας εμβολίων και αντιϊκών φαρμάκων που αγοράστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και έχουν λήξει.

Πανικό φαίνεται πως έχει προκαλέσει ο έλεγχος που έχει διατάξει ο Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ Σταύρος Ευαγγελάτος (ελεγκτές γνωστοί και ως «ράμπο Υγείας»), σχετικά με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί επί θητείας προηγούμενων υπουργών Υγείας, για την αγορά τεραστίων ποσοτήτων και αδιάθετων πλέον εμβολίων και αντιϊκών φαρμάκων. Φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία έχουν λήξει εδώ και καιρό.


Οι υπηρεσίες που φέρονται να εμπλέκονται στη διαδικασία της αγοράς και οι οποίες ελέγχονται από το ΣΕΥΥΠ, όπως σημειώνουν πληροφορίες , είναι ο ΕΟΦ, το ΙΦΕΤ, το ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχεια των συστηματικών ελέγχων που έχει ξεκινήσει το ΣΕΥΥΠ στις κρατικές αποθήκες, όπου και φυλάσσονται ακόμη, τα ληγμένα εμβόλια και αντιϊκά φάρμακα.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές , αυτό που εξετάζεται είναι το ύψος της δαπάνης που κατεβλήθη για την αγορά των συγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εντολή να εξετασθεί σε βάθος η υπόθεση, ώστε να βρεθεί κάθε παράμετρος της αγοράς των τεραστίων ποσοτήτων εμβολίων και αντιϊκών φαρμάκων.

Ήδη ζητούνται απαντήσεις από τις υπηρεσίες που φέρονται να εμπλέκονται στην προμήθεια των συγκεκριμένων ποσοτήτων, τα οποία έχουν λήξει εδώ και καιρό.


Πηγή : healthreport