ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΠΥΥ: Νέα προθεσμία για την απόδοση δαπανών

Την απόφαση του ΕΟΠΥΥ για επέκταση της διαπραγματευτικής περιόδου για τη σύναψη συμβάσεων με τους επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής συνοδεύει και εγκύκλιος με την οποία ορίζεται νέα προθεσμία απόδοσης των δαπανών στους δικαιούχους.

Ειδικότερα, τις ισχύουσες διαδικασίες θα ακολουθήσει η εκτέλεση και απόδοση δαπανών για είδη και θεραπείες που σχετίζονται με τις νέες συμβάσεις και έχουν υποβληθεί έως τέλη Ιανουαρίου, ενώ για τις γνωματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν από 1ης Φεβρουαρίου η διαδικασία θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και μόνο από τους παρόχους.


Όπως αναφέρει η εγκύκλιος για τις εκτελέσεις γνωματεύσεων έως τα τέλη Ιανουαρίου, σε μη συμβεβλημένους παρόχους, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις δαπάνες σύμφωνα με την προηγούμενη διαδικασία (υποβολής της δαπάνης με τα σχετικά δικαιολογητικά από τους δικαιούχους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ), για προμήθεια όλων των προβλεπόμενων ειδών ή παρεχόμενων υπηρεσιών. «Για την εκκαθάριση των ανωτέρω δαπανών και ειδικότερα εκείνων που αφορούν τις νέες συμβάσεις (Υγειονομικό Υλικό, Ακουστικά-Ορθοπεδικά-Αναπνευστικά είδη και Συμπληρώματα Ειδικής Διατροφής) θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού», διευκρινίζεται.

Για τις εκτελέσεις γνωματεύσεων, αλλά και τις υποβολές των δαπανών για υγειονομικό υλικό, ακουστικά-ορθοπεδικά-αναπνευστικά και συμπληρώματα ειδικής διατροφής, από την 1η Φεβρουαρίου και μετά, ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει πως θα διενεργείται μόνο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών υποβολών από συμβεβλημένους παρόχους και όχι από τους ασφαλισμένους.

Σε ό,τι αφορά τις εκτελέσεις γνωματεύσεων για είδη και θεραπείες που παρέχονται εκτός συμβάσεων διευκρινίζεται πως «η απόδοση των δαπανών προς τους δικαιούχους, στις κατηγορίες των παρεχομένων ειδών και υπηρεσιών για τις οποίες ο Οργανισμός είτε δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων, είτε δεν προβλέπεται διαδικασία σύναψης αυτών, θα γίνεται σύμφωνα με τις διαδικασίες που ισχύουν».

«Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, όσον αφορά την προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους, ισχύουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 23 του Κανονισμού Παροχών, δηλαδή παραγράφονται μετά από ένα έτος από την ημερομηνία της έκδοσης του φορολογικού παραστατικού», καταλήγει η εγκύκλιος.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ 25-01-2017


Πηγή : virus