ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Από σήμερα 10 Ιανουαρίου για 186 φάρμακα που μειώθηκαν εθελοντικά οι τιμές τους, ισχύουν για τις φαρμακαποθήκες οι νέες τιμές! Δηλαδή πρέπει να δίνουν στα φαρμακεία αυτά τα φάρμακα με τις νέες μειωμένες τιμές.

Δυστυχώς οι φαρμακαποθήκες στην πλειονότητα τους (πλην ελαχίστων) εξακολουθούν να εφοδιάζουν τα φαρμακεία με τις παλιές υψηλές υψηλές τιμές πράγμα που είναι παράνομο και αντίκειται στην πρώτη υπουργική απόφαση που αφορά αυτά τα φάρμακα.


Όπως πληροφορούμαστε η ΗΔΙΚΑ θα εφαρμόσει τις νέες λιανικές τιμές για τα φαρμακεία από 25 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα μείνει για τα φαρμακεία ούτε μια μέρα για να μειώσουν το στοκ τους αν οι φαρμακαποθήκες εξακολουθούν να μην εφαρμόζουν την υπουργική απόφαση που αφορά αυτά τα φάρμακα.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή σας στις τιμές των φαρμάκων που προμηθεύεστε απο τις φαρμακαποθήκες (τα φάρμακα αυτά μπορείτε να τα δείτε πατώντας στο link http://www.moh.gov.gr/articles/times-farmakwn/deltia-timwn/4349-symplhrwmatiko-deltio-timwn-farmakwn-anthrwpinhs-xrhshs-logw-aithmatos-meiwshs-timhs

Σημειωτέον ότι για τα υπόλοιπα φάρμακα έχει δοθεί παράταση ισχύος των νέων τιμών μέχρι τις 27 Ιανουαρίου για τις αποθήκες και μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου για τα φαρμακεία.