ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

GlaxoSmithKline Hellas: Εφοδιάζουμε με πλήρη επάρκεια την ελληνική αγορά με εμβόλια! Ο ΕΟΦ γνωρίζει την αλήθεια...

Για τον απρόσκοπτο, πλήρη και επαρκή εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς με εμβόλια παραγωγής της φαρμακευτικής εταιρείας GlaxoSmithKline Hellas διαβεβαίωσε το μεσημέρι της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Roberto Greco, ο οποίος επεσήμανε, μάλιστα, ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) διαθέτει όλα τα σχετικά στατιστικά και πληροφοριακά στοιχεία για τις παραδόσεις των προϊόντων της εταιρείας προς τις φαρμακαποθήκες, αφήνοντας να εννοηθεί, χωρίς να το σημειώσει ονομαστικά, ότι άλλοι φορείς της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς ευθύνονται για τις παρατηρούμενες ελλείψεις σε εμβόλια της εταιρείας.


Την ίδια στιγμή, περίπου 10 εκατ. παιδιά σε όλον τον κόσμο και περίπου 80.000 στην Ελλάδα έχουν ήδη πραγματοποιήσει το εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου τύπου Β, το οποίο στη χώρα μας παραμένει ακόμη εκτός ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς δεν έχει ενταχθεί στο υποχρεωτικό εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Ο Roberto Greco υπεραμύνθηκε της πολιτικής ένταξης του εμβολίου στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, επικαλούμενος τις βέβαιες και πολλαπλάσιες του κόστους εξοικονομήσεις πόρων για το ελληνικό δημόσιο σύστημα Υγείας, εξαιτίας της αποφυγής των σχετικών νοσηλειών και των συνεπακόλουθων αναπηριών, αλλά και των θανάτων, τους οποίους επιφέρει η σπάνια, αλλά πολύ επικίνδυνη νόσηση από τον μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ένταξη του εμβολίου στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών και η συνακόλουθη ασφαλιστική κάλυψή του δεν θα κοστίσει περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ το χρόνο για το ελληνικό δημόσιο, ενώ η ετήσια εξοικονόμηση πόρων θα κυμαίνεται στα 14 - 15 εκατ. ευρώ.


Πηγή : ygeia360