Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

“Βέλη” Παπακώστα για τα εμπόδια στην αντιρετροϊκή θεραπεία

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Επίθεση στην Αριστοτέλους για τα εμπόδια πρόσβασης που συναντούν οι οροθετικοί στη θεραπεία, εξαπολύει η Κατερίνα Παπακώστα, Βουλευτής Β’ Αθηνών και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως λέει το Δεκέμβριο του 2014 το Υπουργείο Υγείας είχε έρθει σε συμφωνία για την αποδέσμευση σχετικού κονδυλίου από τον γενικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων, ώστε η παραγγελία των αντιρετροϊκών να γίνεται κεντρικά και η χορήγησή τους να είναι εξασφαλισμένη. Ωστόσο, οι ηγεσίες που ακολούθησαν δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία.


«Είναι απαράδεκτο οι ασθενείς να ενημερώνονται από τα νοσοκομεία πως εξαιτίας των συρρικνωμένων προϋπολογισμών δεν υπάρχουν – έστω και προσωρινά – διαθέσιμα τα φάρμακά τους ή πως υπάρχουν ελλείψεις αντιδραστηρίων για την διενέργεια ανοσολογικού ελέγχου» αναφέρει σχετικά.

Επισημαίνοντας, παράλληλα, το χρέος της Πολιτείας να βρίσκεται δίπλα στους πάσχοντες, προσθέτει: «Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ας είναι η τελευταία που οι ασθενείς HIV/AIDS στην Χώρα μας αγωνιούν για την φαρμακευτική τους αγωγή».

Η κα Παπακώστα καλεί, ακόμη, την Αριστοτέλους να υλοποιήσει δράσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας και τη στήριξη των πασχόντων με σεβασμό στα δικαιώματά τους. «Αυτή η ημέρα είναι και η αφορμή για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία ως προς την εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, πράγμα που δυστυχώς δεν έχουμε επιτύχει προφανώς» συμπληρώνει η Αναπλ. Τομεάρχης Υγείας της ΝΔας, κάνοντας κριτική και αυτοκριτική.

«Σήμερα, όπως και όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, πρέπει να μιλάμε ανοιχτά για το HIV/AIDS, να ενημερώνουμε τον κόσμο και να πραγματοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης» καταλήγει.


Πηγή : virus