Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης των φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Αργά το βράδυ της Τρίτης, η νομική υπηρεσία του ΠΦΣ προχώρησε στη σύνταξη ενός υπομνήματος προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αμβλυνθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

Πολλές ενστάσεις εξέφρασαν την Τρίτη οι φαρμακοποιοί στο σχέδιο των νέων συμβάσεων που έστειλε για διαβούλευση η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.


Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν μπορούν να περάσουν μία σειρά από τροποποιήσεις στις ισχύουσες συμβάσεις.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η απαιτούμενη εγγυητική επιστολή των 15.000 ευρώ που ζητήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ και μία σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες απαιτούνται στο πλαίσιο της πιστοποίησης ISO.

Συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην υποχρέωσή τους να έχουν απομονωμένη και κλιματιζόμενη αποθήκη, εκτιμώντας πως αυτό απαιτεί μία δαπάνη την οποία τα περισσότερα φαρμακεία δεν μπορούν να υποστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να αποσύρει τα περί εγγυητικής επιστολής, αλλά δεν φαίνεται να διαπραγματεύεται όσα προκύπτουν ως υποχρεώσεις για την πιστοποίηση ISO.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, η νομική υπηρεσία του ΠΦΣ προχώρησε στη σύνταξη ενός υπομνήματος προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αμβλυνθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.


Απίθανο

Από το κλίμα που μεταφέρουν οι δύο πλευρές, είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει “ναυάγιο” στη διαπραγμάτευση για τις νέες συμβάσεις, η οποία δεν αποκλείεται να κλείσει ακόμη και την Τετάρτη.

Όπως είχε αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα , η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε διαβούλευση με το σύνολο των παρόχων, προκειμένου να συνάψει νέες συμβάσεις για το 2017.

Οι πάροχοι έχουν κληθεί να υποβάλουν τις θέσεις τους στον Οργανισμό, μέσω των θεσμικών τους οργάνων.


Πηγή : iatronet