ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κ.Θεοδοσιάδης: Τι δεν είπαν στην εκπομπή του Σκάι για τα βρεφικά γάλατα

1. Δεν είπαν ότι η διάθεση των βρεφικών γαλάτων από τα φαρμακεία εγκρίθηκε από το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ με την απόφαση C-391/92 στις 29-6-1995. Οι κ.κ. Χατζηδάκης, Λοβέρδος κτλ είχαν κάθε λόγο να το "αγνοούν" ή να το "ξεχνούν". Ο εκπρόσωπος του κλάδου αρκούσε να υπογραμμίζει μόνο αυτό το επιχείρημα.

2. Δεν είπαν ότι η δήθεν μείωση της τιμής των γαλάτων έγινε διότι μειώθηκε η ποσότητα του
γάλακτος σε κάθε συσκευασία. Η συσκευασία των 450γρ μειώθηκε στα 400γρ. Η συσκευασία των 900γρ μειώθηκε στα 800γρ.

3. Δεν είπαν αν κάποια υπηρεσία ή φορέας (Γεν. Γρ. Προστασίας Καταναλωτή, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Υπουργείο Εμπορίου) συνέκρινε τις τιμές πώλησης των γαλάτων στις χώρες της Ε.Ε. με τις τιμές εισαγωγής των ίδιων γαλάτων στην Ελλάδα.

4. Δεν μας είπαν γιατί αυτήν τη δήθεν φιλολαϊκή πολιτική των Super Markets στις τιμές των γαλάτων δεν την ακολούθησαν οι ίδιες επιχειρήσεις Super Markets και στα χιλιάδες άλλα προϊόντα που διαθέτουν. Σε περίοδο κρίσης και ύφεσης, σε περίοδο μείωσης των εισοδημάτων από 50% έως 100%, οι τιμές ειδών Super Markets καλά κρατούν ή και αυξάνονται. Αυτό το "αγνοούν" ή το "ξεχνούν" οι κυβερνώντες.

5. Δεν μας είπαν γιατί αγνόησαν τη άποψη του ΕΟΦ. Ή αλλιώς γιατί υπάρχει ΕΟΦ εφ' όσον αγνοείται;

6. Μεταρρύθμιση λέγεται η απόφαση που επιτρέπει ΤΑ ΠΑΝΤΑ να πωλούνται από τα Super Markets; Από φάρμακα μέχρι ζωοτροφές; Από βρεφικά γάλατα μέχρι λιπάσματα; Μήπως πρέπει ο Μπαμπινιώτης να γράψει ένα νέο λεξικό παραποίησης της Ελληνικής Γλώσσας;



Για την ΑΕΣΠ
Κυριάκος Θεοδοσιάδης
Πρόεδρος Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Μέλος ΔΣ ΠΦΣ