ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών - Μεταξύ των θεμάτων το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β

Ενώ το άτυχο πεντάχρονο κοριτσάκι από τη φτωχή περιοχή του Καματερού της Αττικής, το οποίο νοσηλεύθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και τη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας "Π. και Α. Κυριακού" οδηγήθηκε τελικώς σε μερικό ακρωτηριασμό κάτω άκρου, εξαιτίας μηνιγγιτιδοκοκκικής σηψαιμίας, δηλαδή εξαιτίας μίας σοβαρής όσο και πολύ σπάνιας επιπλοκής του μηνιγγιτιδόκοκκου τύπου Β, από τον οποίο νόσησε, και ενώ περισσότεροι από 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο βουλευτής και τότε τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας, έχουν ζητήσει από μήνες, με χωριστές ερωτήσεις τους στη Βουλή, την ασφαλιστική κάλυψη του εμβολίου κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου τύπου Β και την ένταξή του στο υποχρεωτικό εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, την ερχόμενη Τετάρτη 23 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.


Η Επιτροπή αναμένεται να συζητήσει, μεταξύ άλλων, εκ νέου εκείνη την ημέρα το ενδεχόμενο να προτείνει προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μία κάποια ασφαλιστική κάλυψη του εμβολίου κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου τύπου Β.

Μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, βεβαίως, δηλώνουν ότι «το θέμα της ένταξης ή μη του εν λόγω εμβολίου στο υποχρεωτικό πρόγραμμα εμβολιασμών της χώρας μας αποτελεί εν τέλει, σε κάθε περίπτωση, απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Η Επιτροπή δεν αποφασίζει. Διατυπώνει, απλώς, την επιστημονική γνωμάτευσή της για τα διάφορα θέματα και για το συγκεκριμένο, ασφαλώς».


Πηγή : ygeia360