Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΕΟΠΥΥ: Νέα επιβάρυνση μετά την κατάργηση του ΙΚΑ! Τι θα γίνει με τα αναλώσιμα των ασθενών

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Νέες επιβαρύνσεις και αναμονές αναμένονται από τις αρχές του χρόνου στον ΕΟΠΥΥ, καθώς με την κατάργηση του ΙΚΑ και τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, οι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ θα κληθούν να αναλάβουν και τα αναλώσιμα.

Κι άλλον πονοκέφαλο φαίνεται ότι αποκτούν οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τη μείωση των κονδυλίων κατά 200 εκατ. που θα έχει στη διάθεσή του ο Οργανισμός, επιβαρύνεται πλέον και με νέα γραφειοκρατικά δεδομένα.


Ειδικότερα μετά την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων και τη δημιουργία του νέου ταμείου μαμούθ του ΕΦΚΑ που ουσιαστικά θα γίνει το νέο ΙΚΑ, οι αιτήσεις για την είσπραξη χρημάτων για τα αναλώσιμα από ασθενείς, περνούν στον ΕΟΠΥΥ.

Δηλαδή ενώ οι ασφαλισμένοι κατέθεταν τα δικαιολογητικά τους στις υπηρεσίες των ταμείων τους, τώρα η διαδικασία αυτή περνά στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ. Και βέβαια αυτά δεν είναι τα μόνα γραφειοκρατικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι ασφαλισμένοι.

Ωστόσο ήδη οι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ παρουσιάζουν προβλήματα λόγω περιορισμένου προσωπικού, ενώ οι αναμονές δυσκολεύουν την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Με τη νέα διαδικασία από τις αρχές του χρόνου αναμένονται νέα προβλήματα αφού οι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ θα επιβαρυνθούν περαιτέρω. Ήδη πολλοί σύλλογοι ασθενών ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν για τις νέες συνθήκες, αφού θα δυσκολέψει κι άλλο η ζωή τους.

Άλλωστε δικαιολογητικά για είσπραξη χρημάτων από αναλώσιμα καταθέτουν κάθε μήνα εκατοντάδες ασθενείς σε όλη τη χώρα όπως διαβητικοί, χρονίως πάσχοντες κ.λ.π.
Προς ώρας πάντως δε φαίνεται, όπως λένε πηγές, να υπάρχει κάποια προετοιμασία στον ΕΟΠΥΥ για να αντιμετωπισθεί το νέο πρόβλημα που δημιουργείται.

Εξάλλου προσλήψεις δεν αναμένονται το επόμενο διάστημα στον ΕΟΠΥΥ ούτε ενίσχυση των υπηρεσιών.


Πηγή : healthreport