Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Α.ΚΙ.Φ. Αττικής - Αλέξανδρος Γκίκας: «Συναδελφική αλληλεγγύη στα δύσκολα»

Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF
Σε μια εποχή δύσκολη για την κοινωνία και κατά συνέπεια και για τα φαρμακεία ο ρόλος του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ είναι διπλός:
1. Οφείλει,σε συνεργασία με το Κράτος, να προασπίσει ρεαλιστικά τα συμφέροντα τα όποια έχει ο κλάδος στον υγειονομικό χώρο χωρις κορώνες και εκλογικές στοχεύσεις. Νομίζω ότι τα 11.000 ΕΚΛΟΓΙΚΑ κέντρα αποτελουν τουλαχιστον ατυχές παράδειγμα, ακομα και αν δεχθούμε τα αγαθά κινητρα, λανθασμένης συνδικαλιστικής τακτικής! Το θέμα του ΩΡΑΡΙΟΥ που αφέθηκε στην ουσία στην τύχη, δημιουργώντας στην Αττική κυρίως χαοτική κατάσταση στις εφημερίες αλλά και στην οικονομική διαστρωμάτωση των συναδέλφων.                                                                            
2. Οσο σημαντικός μοιάζει ο ρόλος του Συνδικαλιστή στην επαγγελματική συνέχεια του καθενός μας τόσο ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ανθρωπιστικότερος μοιάζει την ώρα που γκρεμίζεται η επιχείρηση κάποιου από εμάς!!! Στο Φαρμακείο της γειτονιάς δεν χάνεται μια η δυο θέσεις εργασίας ΑΛΛΑ ,συνήθως η πείνα της οικογένειας του φαρμακοποιού συνοδεύεται ακόμα με κατασχέσεις οικίας κλπ. (δλδ οικογένεια στο δρόμο).       
     Στην Α.Κ.Ι.Φ.δεν προφητεύουμε το τέλος των φαρμακείων αλλά παλεύουμε να τα σώσουμε και αυτά αλλά και τον άνθρωπο-φαρμακοποιο !!!
Ο τρόπος:

Α. Ομάδα διαχείρισης κρίσεων του φαρμακείου με νομικο-οικονομική επάνδρωση όπου πολύτιμες συμβουλές θα μπορούσαν να αποτρέψουν την καταστροφή,           
Β. ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (μέσω αποθεματικού συλλόγου)που θα μπορούσε με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο να κλείσει κάποια πρόσκαιρη αδυναμία και τέλος
Γ. ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ των ασφαλιστικών εισφορών του  για ικανό χρονικό διάστημα όποιου φαρμακοποιού κλείσει το φαρμακείο του, λόγω κρίσης. Εννοείται η επιδότηση αφορά το φαρμακείο το οποίο θα προσλάβει τον άνεργο φαρμακοποιό!! Χαίρομαι που στην Α.ΚΙ.Φ. μαζί με τον επικεφαλή Στ.Καλογερόπουλο βάλαμε ως ταπεινό, πλην ρεαλιστικό, στόχο την επαγγελματική επιβίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων. Απλό δεν είναι, καθώς απαιτεί και την αυτενέργεια ολων μας, αλλά ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ένα συλλογικο σύστημα αποδεικνύει την αναγκαιότητά του!

   ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ!!!

                                                     
Για την Α.Κ.Ι.Φ.

Γκίκας Αλέξανδρος του Βασιλείου

Υποψήφιος Δ.Σ. ΦΣΑ και αντιπρόσωπος ΠΦΣ