ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ξεκινά η διάθεση ψυχιατρικών και νευρολογικών φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία με μηδενική συμμετοχή!

Στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης περνά άμεσα η απόφαση που προβλέπει τη διάθεση ψυχιατρικών και νευρολογικών φαρμάκων και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, για όσους έχουν μηδενική συμμετοχή.

Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί την 1η Αυγούστου από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να διευκολύνονται οι πάσχοντες που χρειάζονται ψυχιατρικά και νευρολογικά φάρμακα και δεν πληρώνουν συμμετοχή.

Στόχος να μπορούν να παίρνουν τα σκευάσματά τους και από τα φαρμακεία της γειτονιάς και να μην ταλαιπωρούνται ή στιγματίζονται πηγαίνοντας μόνο στα νοσοκομεία.

Η συγκεκριμένη διευκόλυνση ωστόσο δεν είχε ενταχθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρότι η υπουργική απόφαση είναι ήδη τριών μηνών.

Με βάση την ενημέρωση από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «οι ασθενείς θα µπορούν να προµηθεύονται τα ψυχιατρικά και νευρολογικά σκευάσµατα που απαιτούνται, εκτόςαπό τα φαρµακεία των νοσοκοµείων, και από τα ιδιωτικά φαρµακεία τα οποία είναι συµβεβληµένα µε τον ΕΟΠΥΥ. Η ανωτέρω ρύθµιση τίθεται άµεσα σε εφαρµογή καθώς θα προσαρµοσθεί αντίστοιχα η εφαρµογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης».

Να σημειωθεί ότι λόγω του γεγονότος ότι δεν είχε ενσωματωθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν υπήρχε δυνατότητα να χορηγούνται τα φάρμακα αυτά από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Πηγή: Healthreport