ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Και επισήμως τέλος το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους!

Σε μια νέα φάση πρέπει όπως φαίνεται να μπουν οι «ατμιστές» καθώς μόλις εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για τα καπνικά προϊόντα δε θα επιτρέπεται ούτε να ατμίζουν σε δημόσιους χώρους.
Με το πράσινο φως άλλωστε όλης της Βουλής πέρασαν τα νέα μέτρα για το κάπνισμα και τα καπνικά προϊόντα.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε να απαγορεύεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο εκεί όπου απαγορεύεται και το ….κανονικό.
Ωστόσο φαίνεται ότι τα νέα μέτρα δημιουργούν νέα προβλήματα σε όσους ήθελαν να κόψουν το τσιγάρο και είχαν επιλέξει το ηλεκτρονικό.
Πάντως μετά από αλλεπάλληλους ψηφισμένους αντικαπνιστικούς νόμους και την εφαρμογή …κανενός εξ αυτών, η Βουλή φαίνεται πως για πρώτη φορά επιχειρεί ομοφώνως να εφαρμοστούν στην πράξη.
Άλλωστε σε πλήρη ομοφωνία τα κόμματα στηλίτευσαν τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επεσήμανε πως υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας, παρανομίας και ανυπαρξίας ελέγχου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τα κόμματα συμφώνησαν στην ανάγκη να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο η ευρωπαϊκή οδηγία που θέτει προδιαγραφές για την εμπορία και διάθεση των καπνικών προϊόντων, κατεγράφησαν όμως προβληματισμοί και αντιρρήσεις τόσο για την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους δημόσιους χώρους, όσο και για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αδειοδότηση των εταιρειών που σχετίζονται με καπνικά προϊόντα.