ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κάλιο: Γιατί είναι απαραίτητο στην υγεία;

Το κάλιο είναι ένα απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο για την υγεία του οργανισμού και την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.
Όσοι δεν λαμβάνουν κάλιο μέσα από τη διατροφή τους έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά προβλημάτων υγείας όπως είναι: η μυική αδυναμία, οι αρρυθμίες, η αναιμία, ο έντονος πονοκέφαλος, η υψηλή πίεση αλλά και με πόνους στην περιοχή της κοιλιάς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της Mayo Clinic καλό είναι να φροντίζετε να λαμβάνετε ημερησίως 3.500 mg Κάλιο, μέσω των τροφών που είναι πλούσιες σε αυτό το πολύτιμο μέταλλο.

Κατεβάζει την πίεση
Ένα από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα του Κάλιου είναι ότι κατεβάζει την αρτηριακή πίεση.
Για το λόγο αυτό οι ειδικοί προτείνουν σε όσους έχουν υψηλή πίεση να βάλουν στη διατροφή τους μπανάνες αλλά και γλυκοπατάτες.

Ρίχνει το» ζάχαρο»
Το Κάλιο έχει την ιδιότητα να διατηρεί το ζάχαρο σε σταθερά επίπεδα, εμποδίζοντας τις απότομες αλλαγές στα επίπεδα της γλυκόζης και της ινσουλίνης.

«Χτίζει» τους μυς
Ένας από τους κυριότερους λόγους που κάνει καλός την υγεία είναι ότι διατηρεί τους μυς σε καλή κατάσταση αφού τους εφοδιάζει με ενέργεια, που είναι σημαντική για τη δύναμη των μυών.

Απομακρύνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό
Το Κάλιο έχει βρεθεί ότι εξασφαλίζει την κυκλοφορία αίματος και οξυγόνου που είναι τα απαραίτητα για τις δραστηριότητες των νευρώνων και τη διεκπεραίωση των γνωστικών λειτουργιών.