ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Απάντηση στη συκοφαντία και το διασυρμό του ΔΣ του ΦΣ Ροδόπης

  Από  4 μέλη του ΔΣ/ΦΣ Ροδόπης  , κ. Μ. Μαυρίδου ,  κ. Λ. Καλοδημίδου , κ. Γ. Επιτρόπου  και  κ. Η. Χαλιγιάννη, με επιστολή τους προς τα μέλη του Συλλόγου μας, προς τον Πρόεδρο και προς τα μέλη  του ΔΣ/ΠΦΣ, αλλά  και με την ανάρτηση της επιστολής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιχειρήθηκε ο πανελλήνιος διασυρμός και η συκοφάντηση του ΔΣ του ΦΣ Ροδόπης αφήνοντας σαφέστατα , μέσα από αναλήθειες - ψεύδη  ,να εννοηθεί ότι λειτουργούμε  εν κρυπτώ  και με αδιαφανείς διαδικασίες , δήθεν χωρίς να ενημερώνουμε  και  χωρίς να κοινοποιούμε τις ενέργειές  μας  στα μέλη του   ΔΣ. 
        Έχουμε από χθες στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου  την γνωμοδότηση της Νομικού Συμβούλου του ΦΣ Ροδόπης , σύμφωνα με την οποία όλες οι διαδικασίες έγιναν όπως προβλέπονται από τη Νομοθεσία και επίσης ότι << δεν απαιτείτο αποστολή του περιεχομένου της με αρ.πρωτ. 112/05-09-2016 επιστολής προς τον Π.Φ.Σ.  προς έγκριση τόσο εν γένει στα μέλη του Δ.Σ. του Φ.Σ.Ρ., όσο δε και στα απόντα κατά τη συνεδρίαση της 01ης-09-2016 μέλη, και εν προκειμένω στους καταγγέλλοντες>>.

        Προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να αποκαλύψουμε το όλο  σχέδιο συκοφάντησης  του Συλλόγου από  τους  4  συναδέλφους,  παραθέτουμε  τη διαδικασία που τηρήθηκε σχετικά με την επιστροφή της επιταγής του ΠΦΣ για το 1ο Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης :
               Με   διαδοχικές προσκλήσεις ,που στείλαμε με  10 mails και sms  (δείτε παρακάτω) , καλέσαμε όλα τα μέλη  του ΔΣ για συνεδρίαση  και θέσαμε ρητά στα θέματα ημερήσιας διάταξης  και το  παρακάτω θέμα ,  το ίδιο  σε τρία διαδοχικά  ΔΣ :
 << Είσπραξη ή μη  της επιταγής  του ποσού των 2.500 Ε, με τον τρόπο που αυτό δίνεται  από τον ΠΦΣ για το Συνέδριο που διοργανώσαμε. Ενέργειες >> 
Με  χρονολογική σειρά :
 1.  την 18/8  στέλνουμε    mail  για συνεδρίαση  ΔΣ στις 24/8 με το θέμα αυτό.
 2.  την 19/8  στέλνουμε  με   sms  ειδοποίηση   για τη ίδια συνεδρίαση.
 3. το πρωί της 24/8  στέλνουμε  sms  αναβολής της συνεδρίασης λόγω  ανακοίνωσης κωλύματος  από την κ. Επιτρόπου και τον κ Χαλιγιάννη  και στα πλαίσια καλής θέλησης εκ μέρους του προεδρείου  για να παρίστανται όλα τα μέλη στην εξέταση του θέματος .
 4.  την 26/8   στέλνουμε  πάλι   mail για νέα συνεδρίαση  ΔΣ στις 29/8 με το ίδιο θέμα 
 5.  την 26/8  στέλνουμε  με   sms  ειδοποίηση   για την ίδια συνεδρίαση 29/8.
 6.  την 29/8  στέλνουμε ξανά με   sms  ειδοποίηση   για τη συνεδρίαση 29/8.
 7. την 29/8  στέλνουμε  ξανά   mail  για  τη συνεδρίαση  του  ΔΣ στις  29/8 , όπου τελικά συνεδρίασε   το ΔΣ  στις 7 μμ  σε απαρτία με 7 παρόντες , παρόντος και του νομικού μας συμβούλου . Πριν εξαντληθούν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης  περί τις 9 μμ  και ενώ δεν είχαν περάσει  ούτε 2 ώρες από την έναρξη της συνεδρίασης  και δεν θα χρειαζόταν περισσότερο από μισή ώρα ακόμη για τα δύο θέματα που είχαν απομείνει , αποχωρούν ομαδικά από την συνεδρίαση τρία από τα μέλη που υπέγραψαν την παραπάνω επιστολή  , η κ. Μαυρίδου , η κ. Επιτρόπου και ο κ. Χαλιγιάννης . Αναγκαστήκαμε  , επειδή μείναμε τέσσερεις και άρα χωρίς απαρτία  ,  να παραπέμψουμε  τα θέματα αυτά  σε επόμενη συνεδρίαση,  μεταξύ των οποίων και το επίμαχο της επιταγής του ΠΦΣ. Γιατί τότε οι συνάδελφοι δεν ενδιαφέρθηκαν για το θέμα αυτό και τώρα διαμαρτύρονται συκοφαντώντας μας ;
 8. την 30/8  στέλνουμε    mail  για  νέα συνεδρίαση  ΔΣ στις  1/9  και  με το ίδιο θέμα .
 9. την 30/8  στέλνουμε  με   sms  ειδοποίηση   για την ίδια συνεδρίαση 1/9.
 10. την ίδια μέρα  1/9   στέλνουμε  ξανά  το mail  για  τη συνεδρίαση  ΔΣ στις  1/9 . Τελικά συνεδριάζει το ΔΣ την 1/9  σε απαρτία με   παρόντες 5 συναδέλφους . Σ' αυτήν δεν προσήλθαν  και πάλι  ,παρά τις επανειλημμένες  ειδοποιήσεις  ,  ούτε η κ. Μ. Μαυρίδου ,  ούτε η κ. Λ. Καλοδημίδου , ούτε η κ. Γ. Επιτρόπου , ούτε  και ο κ. Η. Χαλιγιάννης , δηλαδή ακριβώς  αυτοί που υπογράφουν την επιστολή. Και  διαμαρτύρονται , που δεν τους στείλαμε την επιστολή για έγκριση ,ενώ γνώριζαν επισταμένως ότι δεν υφίσταται τέτοιου είδους  υποχρέωση προς τα  απόντα μέλη !!!!
        Σε αυτό το ΔΣ συζητήσαμε εκτενώς  το θέμα της επιταγής των 2.500 Ε του ΠΦΣ ,  και αποφασίσαμε ομόφωνα να επιστρέψουμε  την επιταγή ως απαράδεκτη , αφού αυτή δεν αποτελούσε ουσιαστικά  ενίσχυση αλλά απλώς ένα ''τίποτα '' , μιας  και όπως αποδείχθηκε θα μας τα κρατούσαν αυτά τα λεφτά από την επόμενη χρονιά και άρα ήταν δηλαδή δανεικά για 6 μήνες και να συντάξουμε  επιστολή προς τον ΠΦΣ , στην οποία να εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας , να εξιστορούμε όλο το ιστορικό της ενίσχυσης του Συνεδρίου  και να την ανακοινώσουμε  και δημόσια .        
 11.   την 7/9 στέλνουμε την επιστολή που συντάχτηκε στο ΔΣ  της 1/9 , με mail  σε  όλα τα μέλη του Συλλόγου,  για να λάβουν γνώση  σχετικά με την επιστροφή της επιταγής .

                              Ερωτούμε λοιπόν  τους 4 καταγγέλλοντες συναδέλφους :
  • Στην ομάδα   αυτή των καταγγελλόντων υπάρχει ο ταμίας και μέλος του ΔΣ/ΠΦΣ κ. Χαλιγιάννης, που υποτίθεται όσο νάναι θα έπρεπε να είχε μάθει κάτι από το πόστο του και να γνωρίζει τις  διαδικασίες και κυρίως ,ότι  πριν να καταγγείλει κάτι οφείλει να το διερευνήσει πρώτα  και μετά να το καταγγέλλει δημόσια .  Ποιά είναι τελικά  η αιτία της ενέργειας  της συκοφάντησής μας ; Είναι η πλήρης άγνοια και ανικανότητά τους στα συνδικαλιστικά   ή ο δόλος για  τη συκοφάντηση; Ας διαλέξουν. Και θα κριθούν από τα μέλη του Συλλόγου μας για το εάν  τους ξαναστείλουν  ως εκπροσώπους τους στον ΠΦΣ !!!

·       Δεν γνωρίζουν , οι κατά τα άλλα παντογνώστες , τι προβλέπει η νομοθεσία για τις συνεδριάσεις των ΔΣ , αφού χρόνια είναι σε αυτά ; ή μήπως  τελικά με την επιστολή τους  είχαν απώτερο σκοπό να βλάψουν, να διασύρουν και να αμαυρώσουν  το ΔΣ του Φ.Σ. Ροδόπης  και μάλιστα πανελλήνια ;

·       Από πότε και με ποιόν νόμο ή κανονισμό   προβλέπεται,  ότι όταν λαμβάνουμε  μια απόφαση σε ένα ΔΣ με απαρτία,  πρέπει να ζητούμε στη συνέχεια  έγκριση και από τους απόντες ; Από τη μια τα μέλη αυτά  απαξιώνουν τις συνεδριάσεις  του ΔΣ και δεν προσέρχονται  σ' αυτό και εμείς θα πρέπει τρέχουμε από πίσω τους για έγκριση !!!!  Άκουσον άκουσον !!! 

·       Και γιατί τόση ανησυχία ; μήπως συμφωνούν στο γεγονός της αντιδεοντολογικής και παρά τη νομοθεσία συμπεριφοράς του  ΠΦΣ με το να μην απαντάει επί 6 μήνες στα απανωτά αιτήματά μας ;  Και  δεν ενοχλήθηκαν με τη στάση  αυτή του ΠΦΣ με την  ''δήθεν ενίσχυση'' ή θέλουν να βοηθήσουν στην υστεροφημία συγκεκριμένων προσώπων , οι οποίοι εκτέθηκαν αφού λειτούργησαν  εις βάρος των συμφερόντων του Συλλόγου τους ;

·       Δεν ενοχλούνται καθόλου που ο συνοδοιπόρος τους ταμίας του ΠΦΣ , άλλα πράγματα μας έλεγε τη μία ( ότι δήθεν αυτός είναι η αιτία που έβαλε το θέμα της επιχορήγησης) και άλλα την άλλη,  ή μήπως κάνουν μαζί του τις τελευταίες προσπάθειες να τον περισώσουν συνδικαλιστικά από τα απανωτά ατοπήματά του , μέσα από επιστολές  αναληθειών και  εντυπώσεων ;

·       Και γιατί να μη υποθέσουμε  , το ότι δεν μας στείλανε τόσο καιρό την απόφαση  και το ότι ο κ. Χαλιγιάννης ως ταμίας του ΠΦΣ μας διαβεβαίωνε στο ΔΣ 19/4 ότι δεν θα γίνει  παρακράτηση την επόμενη χρονιά, ότι δεν το κάνανε σκόπιμα για να τους ευχαριστήσουμε για την ''ενίσχυση'', χωρίς να ξέρουμε  ότι στην πραγματικότητα θα μας τα κρατήσουν την επόμενη χρονιά ; Και άρα προεκλογικά να  φανεί ότι μας βοήθησαν,  ενώ στην ουσία μας κοροϊδεύουν ; Εάν δεν ψάχναμε συνάδελφοι , δεν θα ανακαλύπταμε τι έλεγε (προφορικά πάντα) η απόφαση !!!

·        Και πόση σοβαρότητα μπορεί να έχει η ενέργειά  τους  αυτή,  όταν καθ' όλη την τριετία αυτού του ΔΣ οι απουσίες τους ήταν πολλές, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της κ. Καλοδημίδου  , η οποία  μάλλον τελευταία θυμήθηκε ότι είναι μέλος αυτού του ΔΣ ; άραγε μπορεί να μετρήσει σε πόσα ΔΣ  έχει απουσιάσει  ; Και γιατί δεν παραιτήθηκε εδώ και τόσο καιρό και κρατάει την έδρα της ανενεργή  και δεν επιτρέπει στην επιλαχούσα συνάδελφο να την αναπληρώσει ; Μήπως μόνο και μόνο για να μπορεί να υπογράφει τέτοια κείμενα στήριξης όταν της ζητηθεί ; Είναι στάση συνδικαλίστριας αυτή ;
·       Τέλος καλούμε  τις/τους 3 εκ των τεσσάρων  συναδέλφους, εξαιρουμένης της κ. Επιτρόπου  να  δηλώσουν δημόσια  :
1)  Εάν  έκαναν  ποτέ  έστω και μια  πρόταση , στα τρία αυτά χρόνια  μέσα στο ΔΣ, για τον Σύλλογο , τα προβλήματα των μελών μας , την λειτουργία του , την αναβάθμιση του, ή ό,τι  άλλο !!!
Έστω  μια πρόταση  !!!
2) Ας μας πουν τι προσέφεραν στο Σύλλογο μας και πως εκπροσώπησαν τα μέλη που τους ψήφισαν ;
Δυστυχώς  το απόλυτο τίποτα,
 Και οι τρικλοποδιές, όμως, σύννεφο !!!
Και θα έχουν το θράσος   και πάλι να ζητήσουν την ψήφο σας !!!!!
                                                        Με εκτίμηση
                                         Τσαπέκος Αλέξανδρος , πρόεδρος
                                         Μουσταφά Σουλειμάν , γραμματέας
                                         Κραιόγλου  Ιωάννης   ,  αντιπρόεδρος
                                         Χουσείν Ογλού Γουλδέν, ταμίας

                                         Χαφούζ Αλή Ερτζάν   ,    μέλος