ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Μεγάλες επενδύσεις σε περιφερειακά νοσοκομεία στην Αλβανία

Επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ, έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Σκόδρας, το οποίο θα μετατραπεί σε πρότυπο σύγχρονο νοσοκομείο, ιδιαίτερα της βόρειας Αλβανίας.
Όπως αναφέρει το γραφείο ΟΕΥ Τιράνων, με την υλοποίηση των επενδύσεων, το νοσοκομείο δύναται να προσφέρει ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών στους ασθενείς και υψηλότερης ποιότητας. Η επέκταση αφορά στην κατασκευή και τον εξοπλισμό νέας πτέρυγας παιδιατρικής και νέας καρδιολογικής κλινικής, καθώς και κέντρο στεφανιογραφίας, το πρώτο εκτός Τιράνων.

Σύντομα, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το κέντρο χημειοθεραπείας και μαγνητικής τομογραφίας.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας της Αλβανίας, δεσμεύθηκε πρόσφατα, να καλύψει σύντομα τις ανάγκες σε επιπλέον προσωπικό, ώστε το νοσοκομείο να είναι 100% λειτουργικό.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα τελευταία δύο έτη, σε 11 περιφερειακά νοσοκομεία στην Αλβανία και 3 πολυκλινικές στα Τίρανα δημιουργήθηκαν νέες καρδιολογικές πτέρυγες. Η πιο πρόσφατη εξ αυτών εγκαινιάστηκε πριν από λίγο καιρό, στο Μπεράτι. Η επένδυση ανήλθε σε 5,9 εκατ. λεκ (περίπου 42.000 €) και περιελάμβανε νέο διαγνωστικό εξοπλισμό, όπως τρισδιάστατο υπέρηχο καρδιάς. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η παροχή καρδιολογικών υπηρεσιών σε όλη την Αλβανία.