ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Η ΗΔΙΚΑ επιβεβαιώνει τον Χρήστο Κέλλα για τον στιγματισμό των ανασφάλιστων ψυχικώς πασχόντων!

Το είχε καταγγείλει πριν λίγες ημέρες ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας και το επιβεβαιώνει την Παρασκευή 12 Αυγούστου η ίδια η ΗΔΙΚΑ! Οι πιο αδύναμοι οικονομικά ανασφάλιστοι ψυχικώς πάσχοντες φαίνεται ότι είναι μία ειδική κατηγορία ασθενών για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μία κατηγορία η οποία δεν πρέπει να πλησιάζει τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας, αλλά να στιγματίζεται και με την επίσημη βούλα του κράτους!


Συγκεκριμένα, με γραπτή ενημέρωσή της προς τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας, η ΗΔΙΚΑ διευκρινίζει εκείνο το οποίο έχει θεσμοθετήσει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός:

"Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Παρασκευή 12/8/2016, σύμφωνα με την υπ' αριθ. Α3γ/Γ.Π.οικ.53790 15/07/2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης τα φάρμακα των θεραπευτικών κατηγοριών Ν03 (αντιεπιληπτικά), Ν05 (ψυχοτρόπα) και Ν06 (ψυχοαναληπτικά) για τους δικαιούχους του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016, για τους οποίους ισχύει η παροχή της μηδενικής συμμετοχής στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής, θα καταχωρούνται σε ξεχωριστές συνταγές οι οποίες θα εκτελούνται μόνο σε φαρμακεία νοσοκομείων"...


Πηγή : ygeia360