ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΦ: Έρχονται οι τιμές για 610 νέα φάρμακα

Η λίστα αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από τον ΕΟΦ και αναμένεται σύντομα να αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες η λίστα με τις τιμές των νέων φαρμάκων ώστε να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Μαζί με την ανάρτηση του καταλόγου στο site του ΕΟΦ, οι νέες τιμές θα δοθούν και στο υπουργείο Υγείας ώστε να κινηθούν διαδικασίες για την σύγκληση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Στο προσχέδιο του Δελτίου Τιμών των νέων φαρμάκων συμπεριλαμβάνονται, 610 νέα σκευάσματα τα οποία δηλώθηκαν προς τιμολόγηση και διάθεση στην αγορά μεταξύ του Οκτωβρίου 2015 και Ιουλίου 2016.

Από τα νέα φάρμακα τα 352 είναι γενόσημα, τα 32 υβριδικά, τα 16 όμοια βιολογικά, τα 42 προϊόντα ομορφιάς καθημερινής χρήσης, τα 36 με σταθερό συνδυασμό, τα 12 υποβλήθηκαν με αίτηση συγκατάθεσης, τα 2 παραδοσιακής φυτικής προέλευσης, τα 18 με γνωστή δραστική ουσία, τα 50 με πλήρη αίτηση και τα 48 με νέα δραστική ουσία.

Επίσης στα 24 δεν έχει δοθεί τιμή επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις των διατάξεων τιμολόγησης, τα 11 είναι μη συνταγογραφούμενα και τα 30 είναι εγχωρίως παραγόμενα και τιμολογημένα με βάση το κοστολόγιο.

Η τελική απόφαση για τις προτεινόμενες τιμές θα δοθεί από την Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων και την σχετική υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί.