ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έρχεται κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ για οδοντιατρικές εργασίες! Όλες οι λεπτομέρειες

Στον οδοντίατρο χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή αναμένεται να πηγαίνουν σε λίγο καιρό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Ήδη προετοιμάζεται το σχέδιο για την αναθεώρηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ), όπου θα υπάρξει ανακατανομή της δαπάνης προκειμένου να προσφερθούν κι άλλες υπηρεσίες. Αυτή η ανακατανομή βέβαια θα φέρει περιορισμό σε άλλες παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ κάποιες άλλες θα ενισχυθούν.


Στο πλαίσιο αυτό και αφού οι έρευνες δείχνουν ότι η στοματική υγεία των Ελλήνων χειροτερεύει μέρα με την μέρα λόγω της κρίσης, ο ΕΟΠΥΥ κάλιο αργά παρά ποτέ θα αρχίσει να αποζημιώνει ορισμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες.

Όπως δήλωση ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τα φάρμακα (PRICING & REIMBURSEMENT CONFERENCE), σύντομα θα γίνει αναθεώρηση του ΕΚΠΥ και θα περιλαμβάνει προληπτικές οδοντιατρικές πράξεις.

Το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ συνεδριάζει σύντομα για τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), ο οποίος θα περιλαμβάνει και νέες παροχές, όπως για παράδειγμα οι οδοντιατρικές δαπάνες.
«Θα βασιστούμε πολύ στην πολιτική της πρόληψης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Εκτός αυτού στην ομιλία του εστίασε στις αποπληρωμές των ιδιωτών παρόχων σημειώνοντας ότι οι πάροχοι είχαν μάθει να πληρώνονται για όλες τις οφειλές τους, αναφερόμενος στα πρόσφατα κουρέματα από τις εκκαθαρίσεις.

«Γυρίζουμε σελίδα στον ΕΟΠΥΥ. Προσπαθούμε για απρόσκοπτη πρόσβαση των περισσοτέρων στις υπηρεσίες υγείας. Έχουμε καθημερινές τριβές με όλους τους παρόχους, που οφείλονται στις παλιότερες στρεβλώσεις.

Οι πάροχοι είχαν μάθει να πληρώνονται σχεδόν για όλες τις οφειλές τους.
Ο ΕΟΠΥΥ κληρονόμησε παλιά χρέη κρυφά και φανερά από τα παλιά ασφαλιστικά ταμεία» ανέφερε ο Τάκης Γεωργακόπουλος.

Ήδη πάντως τα πρώτα σημάδια για την ανακατανομή των κονδυλίων μέσα στον ΕΟΠΥΥ είχαν αρχίσει να διαφαίνονται. Ενδεικτικά στις διαγνωστικές εξετάσεις έχουν αρχίσει τα πρώτα κουρέματα. Ο αριθμός των εξετάσεων που δικαιούται κάθε ασφαλισμένος μειώθηκε άρδην με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον.


Πηγή : healthreport