ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αγώνας δρόμου στο υπουργείο για την αποπληρωμή των χρεών

Σχόλιο PharmaTeam: Όλοι θα πάρουν το κατιτίς τους. Με τα ληξιπρόθεσμα του 2011 και 2012 θα γίνει κάτι; Θα ξυπνήσει κανείς εκεί στον ΠΦΣ; Ή μήπως η αδράνεια και η σιωπή σημαίνουν ότι θα πρέπει να τα ξεχάσουμε;

Θετική είδηση για την αγορά του φαρμάκου αποτελούν οι διαδικασίες που προωθεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών του Υπουργείου, κ. Θόδωρος Κομματάς.

Φαίνεται πως εκεί στο Υπουργείο κάποιοι έχουν "σηκώσει τα μανίκια" και τρέχουν να κερδίσουν το στοίχημα του χρόνου για την αποπληρωμή των χρεών των νοσοκομείων προς

τους παρόχους υγείας. Φαίνεται επίσης να υπάρχει πρόγραμμα στόχος και γίνεται δουλειά για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να δοθεί ανάσα στην αγορά που είχε μπεί στον πάγο για μήνες.

Σύμφωνα με πηγές του healthview.gr περίπου € 1δις από τη δόση που εκταμιεύθηκε θα πάει στην χρηματοδότηση των ΥΠΕ για αποπληρωμή χρεών των νοσοκομείων στους διάφορους παρόχους τους. Ποσοστό 30% από αυτά, δηλαδή περίπου € 300 εκατ., θα δοθούν για πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις φαρμακευτικές εταιρίες. Το ποσό αυτό φαίνεται πως θα καλύψει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές εταιρίες. Το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, περίπου € 7 εκατ., θα πάρει η Α΄ ΥΠΕ, που είναι λογικό, καθώς εκεί ανήκουν τα περισσότερα νοσοκομεία.

Η ολοκλήρωση της αποπληρωμής της έκτακτης χρηματοδότησης ποσού περίπου € 1 δις έχει προγραμματιστεί να γίνει σε 6 δόσεις από Ιούνιο μέχρι και Νοέμβριο τρέχοντος έτους, ενώ οι δόσεις Ιουνίου και Ιουλίου αναμένεται να κατατεθούν στα νοσοκομεία μαζί εντός των ημερών. 


Πηγή: Healthview